Znanje

Održan prvi krug kviza za maturante na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

U interaktivnom kvizu znanja, tročlane ekipe maturanata su odgovarale na postavljena pitanja, demonstrirajući zavidno opće znanje, kompetencije, vještine i timski duh.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 04. 2024. u 21:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Univerzitetu ''Džemal Bijedić'' u Mostaru u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka održan je prvi krug kviza znanja za maturante iz srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije.

U interaktivnom kvizu znanja, tročlane ekipe maturanata su odgovarale na postavljena pitanja, demonstrirajući zavidno opće znanje, kompetencije, vještine i timski duh koji je obogatio sjajnu atmosferu natjecanja uz borbu za prolaz u sljedeći krug natjecanja i vrijedne nagrade.

Kviz je obraćanjem otvorila rektorica Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović, te poželjela svim natjecateljima dobrodošlicu na Univerzitet i puno uspjeha.

''Kviz znanja je prilika da se maturanti upoznaju sa radom i atmosferom na Univerzitetu, da se druže sa studentima i dobiju informacije o studijskim programima koji se izučavaju na našem Univerzitetu. Iskreno se nadam da će učenici iz svih 26 natjecateljskih ekipa biti budući studenti Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru. Za prve tri pobjedničke ekipe smo pripremili novčane nagrade i druge prigodne poklone koje su osigurali naši sponzori. Za tri učenika pobjedničke ekipe Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru je osigurao besplatno školovanje za prvu godinu studija u vrijednosti od po 400,00 KM'' kazala je u okviru obraćanja rektorica Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.

U sljedeći krug natjecanja, od 26 prijavljenih ekipa plasiralo se: Ekonomska i turističko-ugostiteljska škola TIM 2; Medicinska škola Mostar TIM 3; Karađoz-begova medresa Mostar; Srednja škola Konjic TIM 1; Medicinska škola Mostar TIM 2; Srednja škola Jablanica TIM 1; Ekonomska i turističko-ugostiteljska škola TIM 3; Elektrotehnička škola ''Salih Salko Ćurić'' TIM 1; Građevinska škola Mostar TIM 2; Srednja škola Jablanica TIM 2; Gimnazija Mostar TIM 1; Mašinsko-saobraćajna škola TIM 1; Ekonomska i turističko-ugostiteljska škola Mostar TIM 2.

Osmina finala, polufinale i finale kviza za maturante bit će upriličeni sutra, 16. travnja 2024. godine, u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka a početkom u 11:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close