Nešto više

Mostarski osnovci sudjelovali u eko kvizu

Važnost njihove uloge kao budućih čuvara planeta istaknuta je tijekom finala.
Gospodarstvo / Ekologija | 10. 11. 2023. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog mjeseca učenici četiri osnovne škole iz Mostara sudjelovali su u eko-kvizu u organizacija Udruge građana "Nešto više", a završno kviz natjecanje održano je u petak.

"Eko kviz je danas imao svoje uzbudljivo finale, gdje su se sastali pobjednici u okviru svojih škola: OŠ Bijelo Polje, OŠ Petra Bakule, OŠ Ilije Jakovljevića i VI OŠ sa svojim nastavnicima i nastavnicama pokazali su iznimno znanje, zainteresiranost i vjerujemo da mlađe generacije mare puno više za svoju životnu sredinu, te smo ponosni da smo i mi iz UG 'Nešto više' zaslužni za barem dio osvještavanja najmlađih, na kojima svijet i ostaje", rekla je koordinatorica projekta UG "Nešto više", Željka Rubinić.

Eko-kviz nije bio samo natjecanje, već prilika da se djeca upuste u svijet ekologije i održivosti, da promišljaju o negativnim utjecajima klimatskih promjena. Kroz natjecanje, mladi su stjecali znanje o ključnim aspektima zaštite okoliša i klimatskih promjena.

Važnost njihove uloge kao budućih čuvara planeta istaknuta je tijekom finala.

"Pobjednici, naravno, zaslužuju čestitke, ali svaki sudionik eko-kviza pozvan je da postane mali ambasador okoliša. Njihova uloga nije samo u tome da budu informirani, već i da dijele svoje znanje i potiču svijest među svojim vršnjacima, ali i starijima", poručili su iz UG "Nešto više".

U skladu s ciljem smanjenja ekološkog otiska, sve škole koje su sudjelovale u eko-kvizu nagrađene su komposterom, alatom koji će im pomoći u smanjenju razgradivog otpada. Također, svaki mali ekolog dobio je simbolične poklone kako bi se dodatno potaknula njihova ljubav prema očuvanju okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close