Na radost Rođenih

Stadion Veleža poprima nove obrise - niče južna tribina sa popratnim sadržajima

Južna tribina, čija izgradnja je u tijeku, zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona.
Sport / Nogomet | 20. 11. 2023. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgradnja južne tribine stadiona "Rođeni" u Mostaru uspješno napreduje, potvrdili su iz kluba.

Fotografije koje je nedavno objavio Fudbalski klub ''Velež'' otkrivaju da su određeni radovi na pripremi terena već završeni, stvarajući uzbuđenje među navijačima mostarskog kluba koji s nestrpljenjem iščekuju nastavak izgradnje.

Građevinsko preduzeće "Amitea" preuzelo je odgovornost za realizaciju ovog velikog projekta, a njeni uposlenici će i u sljedećim danima i mjesecima biti posvećeni ovom zadatku.

Podsjetimo da su čelnici kluba, predvođeni predsjednikom Senadom Keveljom, nazočili početku radova na stadionu.

Tada su istaknuli da je riječ o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata u Mostaru u posljednjim godinama.

Južna tribina, čija izgradnja je u tijeku, zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Osim toga, bit će opremljena svim potrebnim sadržajima, uključujući standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim.

Projektom su planirane i dodatne prostorije, uključujući prostorije za suce i delegate, prostoriju za doping kontrolu, VAR sobu, VIP ložu i VIP salon.

Uz to, predviđena su mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine i prostorije za rad fotografa.

Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana kada je izvođač uveden u posao. Vrijednost betonskih (grubih) radova procjenjuje se na 1,5 milijuna KM s PDV-om, što potvrđuje ozbiljnost i obujam ovog ambicioznog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close