Hoćete se cijepiti?

Županija Zapadnohercegovačka nabavlja Sputnik V cjepivo protiv koronavirusa

Cjepivo će biti dostupno u maloprodaji i svi zainteresirani moći će ga kupiti i cijepiti se s njim u svom Domu zdravlja.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 01. 2021. u 16:45 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski zavod za javno zdravstvo Grude nabavlja rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V i svi zainteresirani moći će nabaviti ovo cjepivo i cijepiti se u Domovima zdravlja, rečeno je za Bljesak.info.

''Odlučili smo se za nabavku ruskog cjepiva Sputnik V jer vjerujemo u njega. Ono ne pokazuje neke značajne nuspojave i napravljeno je uobičajenom metodom proizvodnje cjepiva, a ne ovom novom mRNA metodom'', rekla je Andrea Jurić, ravnateljica ovog zavoda.

Cjepivo će biti dostupno u maloprodaji i svi zainteresirani moći će ga kupiti i cijepiti se s njim u svom Domu zdravlja. Zainteresirani se mogu prijaviti u Higijensko-epidemiološke službe lokalnih Domova zdravlja. Također, svi oni koji dolaze iz drugih županija moći će kupiti ovo cjepivo, samo je potrebno da se prvo prijave Zavodu za javno zdravstvo ŽZH.

Cijena cjepiva još nije poznata, ali kako je rekla Jurić, ona neće biti znatno skuplja od drugih standardnih cjepiva gripe. Ističe, građani će platiti samo cjepivo, a usluga cijepljenja u domovima zdravlja će biti besplatna.

Županijski zavod za javno zdravstvo Grude od ponedjeljka će se raditi plan nabavke, a svi zainteresirani mogu kontaktirati Zavod i pribilježiti se. Nakon što se prikupe prijave, Zavod će naručiti cjepivo, a ono bi trebalo doći za tjedan dana od dana narudžbe.

''Treba iskoristiti sada ovaj miran period i cijepiti se. Sada imamo mali broj oboljelih, ali kada se granice otvore i kada se budemo više kretali postoji mogućnost da se broj poveća i samim time vratimo se na razdoblje kakvo smo imali prije dva mjeseca'', upozorila je Jurić.

Napominje, ovo je komercijalno cijepljenje za sve one koji se žele, zbog poslovnih obveza ili zdravstvenih razloga, cijepiti prije nego što Federacija nabavi cjepiva.

Potrebne kontakt telefone možete pronaći na službenoj web stranici Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Podsjetimo, u četvrak je Rusija s Mađarskom sklopila ugovor za opskrbu cjepivom protiv covida-19 Sputnik V. Mađarska je tako postala prva zemlja u Europskoj uniji koja je dala preliminarno odobrenje za rusko cjepivo protiv koronavirusa Sputnik V.

"Rusko cjepivo Sputnik V više je od 90% učinkovito", izjavila je ravnateljica Oksana Drapkina, ravnateljica istraživačkog instituta pri ministarstvu zdravstva.

Kopirati
Drag cursor here to close