4. Viteška utrka

Vitez trči za Svjetski dan bubrega

Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 03. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan bubrega je globalni svjetski pokret koji je posvećen  prvenstveno prevenciji bubrežne bolesti koja će, po procijeni stručnjaka, do 2040. biti 5. po smrtnosti, kada su u pitanju ne zarazne bolesti.

Najbolji način prevencije je tjelesna aktivnost i zdrav način prehrane.

S tim u vezi, Udruga/Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB u suradnji sa sportašima i sportskim radnicima općine Vitez organizira po četvrti put Vitešku utrku.

Na taj način se želi skrenuti pozornost na važnost tjelovježbe, rekreativne tjelesne aktivnosti i bavljenja sportom kod prevencije ove teške i podmukle bolesti od koje boluje svaka 10-a soba u svijetu.

Pozivaju se svi građani općine Vitez, susjednih općina, građane BiH i susjednih država da nam se pridruže na ovom sportsko-humanom događaju i budu dio obilježavanja svjetskog dana bubrega.

''Za najbolje smo priredili medalje, pehare i robno-novčane nagrade a svaka prijava podrazumijeva i startni paket sa majicom, startnim brojem sa čipom i osvježenjem'', kazali su organizatori.

Svi koji, po pravilima utrke prođu kroz cilj, bit će nagrađeni sa finišerskom medaljom.

Nikada ne smijemo zaboraviti da je zdravlje naše najveće bogatstvo, zato ga moramo dobro čuvati, a najbolji način za to je da radimo na sebi i čuvamo svoje tijelo. Jer: "U zdravom tijelu i zdrav duh".

Uvjete utrke i prijava na OVOM LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close