Od početka rujna

HBŽ: U mjesec dana od posljedica covida umrle 23 osobe

U HBŽ-u trenutno su aktivna 33 slučaja zaraze koronavirusom, čime je broj zaraženih osoba u toj županiji u padu.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 10. 2021. u 09:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) u nešto više od mjesec dana od posljedica koronavirusa preminule su 23 osobe, potvrdila je Feni ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Diana Mamić.

''Od početka rujna, 23 osobe s područja naše županije umrle su od posljedica koronavirusa'' kazala je Mamić, dodavši kako se u Županijskoj bolnici fra Mihovil Sučić u Livnu trenutno na prenamijenjenom covid odjelu nalazi sedam pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a u covid bolnici u Mostaru dvije osobe s teškom kliničkom slikom, koje su također iz te županije.

Pritom je navela kako su u HBŽ-u trenutno aktivna 33 slučaja zaraze koronavirusom, čime je broj zaraženih osoba u toj županiji u padu u odnosu na rujan mjesec kad je bilo evidentirano preko 200 oboljelih.

Najveći broj njih dolazi iz Livna, zatim Glamoča i Tomislavgrada, dok ostale općine u HBŽ-u nemaju potvrđenih slučajeva zaraze.

Budući da se radi samo o PCR potvrđenim slučajima, ravnateljica naglašava kako je broj zaraženih u ovoj županiji sigurno veći jer u obzir nisu uzeti pozitivni rezultati antigenskih testiranja.

Kopirati
Drag cursor here to close