Djeca iseljenika

Tomislavgrad: Bolesni se vratili kući u Njemačku

Pad broja pregledane djece može se promatrati i na drugi način, s obzirom da je među onima koji su tražili liječničku pomoć bilo dosta djece iseljenika, koji su se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana vratili svojim kućama u zemljama Europske unij
Lifestyle / Zdravlje | 11. 01. 2019. u 18:07

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dom zdravlja Tomislavgrad bilježi postupni pad broja bolesne djece uslijed respiratornih infekcija u koje spadaju viroze i gripa'', za Fenu je potvrdila pedijatrica Doma zdravlja dr. Vesna Brnas.

''Od polovice prosinca prošle godine do prvog tjedna nove godine epidemija gripe je bila na svom vrhuncu. U tom razdoblju imali smo i do 70 djece dnevno na pregledu, dok danas kroz naš odjel prođe između 30 i 40 djece oboljele od virusa influence i drugih respiratornih viroza'', kazala je doktorica Brnas.

Prema njezinim riječima, pad broja pregledane djece može se promatrati i na drugi način, s obzirom da je među onima koji su tražili liječničku pomoć bilo dosta djece iseljenika, koji su se nakon božićnih i novogodišnjih blagdana vratili svojim kućama u zemljama Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close