Korona-party

Studentima u Tuzli dosadila izolacija pa organizirali zabavu

Hotelsko osoblje je u četvrtak navečer je čulo buku koja je dopirala iz krila u kojemu su smješteni studenti u izolaciji, a nakon toga su primijetili kako su vrata na sobama otvorena, a brave polomljene, nakon čega su pozvali policiju.
Lifestyle / Zdravlje | 10. 04. 2020. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupina mlađih ljudi koji se u Tuzli nalaze u prisilnoj izolaciji zbog sumnje na zarazu koronavirusom odlučila je napustiti sobe u kojima borave i organizirati zabavu zbog koje je na kraju intervenirala policija, potvrdila je u petak policijska glasnogovornica.

Jedno krilo hotela "Tuzla" pretvoreno je u prostor za smještaj osoba kojima je određena obavezna izolacija, a tamo su smjestili skupinu studenata s tog područja koji su radili u Njemačkoj, a tu su zemlju morali napustiti nakon što su ostali bez posla kada je izbila epidemija.

Sukladno odlukama Vijeća ministara BiH sve osobe koje dolaze iz inozemstva od prošlog tjedna moraju provesti dva tjedna u posebno pripremljenim prostorima za izolaciju, a mjera samoizolacije u kućama više nije moguća.

Vlasti Tuzlanske županije povratnike smještaju u dio ispražnjenog hotela u kojemu u sobama boravi po jedna osoba i to iza zaključanih vrata, a jedini kontakt s vanjskim svijetom im je dostava tri obroka dnevno.

Hotelsko osoblje je u četvrtak navečer je čulo buku koja je dopirala iz krila u kojemu su smješteni studenti u izolaciji, a nakon toga su primijetili kako su vrata na sobama otvorena, a brave polomljene, nakon čega su pozvali policiju.

"Nakon što su policajci obukli zaštitna odijela, ušli su u objekt u kojem su evidentirali određeni broj osoba koje su kršile mjere izolacije, jer su ih zatekli u sobama ili u hodniku u druženju", kazala je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije županijskog MUP-a.

Ravnatelj županijske Uprave civilne zaštite Zotan Kapidžić kazao je kako su se izolirani studenti ranije žalili na loše uvjete smještaja, no sada su kršenjem izolacije počinili kazneno djelo pa će tako biti i tretirani.

Vlasti u BiH od prošlog tjedna su uvele rigorozne mjere čiji je cilj odvratiti svaku osobu od mogućeg dolaska u tu zemlju iz inozemstva.

Za sve putnike obavezna je trijaža na šatorima uz granične prijelaze koja može potrajati i 24 sata, a nakon pribavljenog mišljenja epidemiologa upućuje ih se u bolnice ili u središta za izolaciju u općinama u kojima žive.

Kopirati
Drag cursor here to close