Federacija na mukama

Srpska počinje masovno cijepljenje

Do danas je cijepljeno oko 3.600 medicinskih radnika iz Srpske, koji su cijepljeni u medicinskim ustanovama u Srpskoj i Srbiji.
Lifestyle / Zdravlje | 01. 03. 2021. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom kontingenta od 20.000 ruskog cjepiva Sputnik V Republika Srpska konačno može početi s masovnim cijepljenjem, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Naveo je kako su ranije postojale naznake da bi Srpska mogla dobiti i veći broj cjepiva od ovoga koji će stići u Banja Luku, ali su se pojavili problemi kod proizvođača zbog nedostatka bočica za pakiranje cjepiva na tržištu.

"Mi u sljedećem razdoblju očekujemo kontinuitet u isporuci cjepiva što nam omogućava da izvršavamo plan cijepljenja od kojeg ne odstupamo", naglasio je Šeranić.

Napomenuo je kako je do danas cijepljeno oko 3.600 medicinskih radnika iz Srpske, koji su cijepljeni u medicinskim ustanovama u Srpskoj i Srbiji.

"Ova količina cjepiva koja danas dolazi bit će namijenjena završetku cijepljenja prve kategorije ljudi, a to su medicinsko osoblje u Covid-odjelima i zaposleni u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem starih osoba. Nakon toga krećemo s cijepljenjem druge kategorije, a to su osobe starije od 65 godina i osobe s kroničnim oboljenjima", istaknuo je Šeranić za RTRS.

Dodao je kako su osobe koje su ranije redovno primale cjepivo protiv gripe i roditelji djece s poteškoćama u razvoju indikativna kategorija koja spada u sljedeću grupu stanovništva koja bi se trebalo cijepiti.

Šeranić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da u Srpskoj postoji velika zainteresiranost za cijepljenje i naglasio da se nada da će svi koji to žele, biti cijepljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close