ma, jesi li to ti?!

Slavni i starenje: Dok neki ostaju mladi, drugi odlaze pod nož

Lifestyle / Zdravlje | 29. 09. 2017. u 22:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od čežnji svih generacija naše civilizacije je kako ostati vječito mlad i lijep. Kako se, dakle, oduprijeti starosti. Nekad se nije imalo puno izbora u tom pogledu, ali u modernome dobu mnogi slavni su mišljenja kako su pronašli recept.

Nekima to stoji, drugima baš i ne, ali i dalje su najinteresantnije one osobe koje prirodnu ljepotu i mladalački izgleda zadrže do u poznu životnu dob.

Kao "najstarija Bond djevojka svih vremena", glumica Monica Bellucci imala je 'već' 50 godina kad je 2015. godine zaigrala u 24. filmu o Jamesu Bondu ("Spectre") skupa s Danielom Craigom.

Sada su joj 52 godine, ali lijepa Talijanka kao da ne želi imati ništa s protekom vremena. Njezino lice i sada je djevojačko, a kirurzi i njihova pomagala, navodno, do sada nisu imali čast 'uljepšavati' Monicu.

S ponosom je preuzela nagradu "Lifetime achievement Donostia Award" na filmskom festivalu u San Sebastianu i pokazala svu raskoš svoje prirodne ljepote.

Za razliku od mnogim kolegica koje su se 'korigirale', Monica Bellucci ne pokazuje tragove nikakvih bora koje donesu godine sa sobom.

Iako nikad ne izlazi iz kuće bez ruža za usne, redovito i intenzivno šminkanje kod nje nije visoko pozicionirano na ljestvici prioriteta. Lake dnevne kreme i kozmetički pripravci od prirodnih tvari su joj uobičajeni u svakodnevnoj njezi kože.

"Ljepota mora dolaziti iznutra", kaže glumica, što je doduše česta uzrečica onih koji su prirodno vanjštinom lijepi.

Naravno, Monica Bellucci nije jedina glumačka zvijezda čiji izgled vara po pitanju procjene životne dobi. Ima još njih za koje ''nikad ne biste povjerovali'', ali u oba smjera.

Glumica Megan Fox koja je godinama proglašavana najljepšom ženom na svijetu, a odnijela je i mnoge titule za prirodnu ljepotu, u novije vrijeme ipak sve više polaže na botoks.

Prekomjerna doza umjetne tvari ispod njezine kože 'pretvara' 31 godinu mladosti u najmanje 40 s tendencijom brzog gubljenja prirodnosti.

S druge strane, Sandra Bullock od prvog filma izgleda gotovo nepromijenjeno - kao djevojka iz susjedstva. Sada su joj već 53 godine, ali većina to ne bi pomislila.

Pjevačica Lorde pak ne može dokazati da joj je tek 20, jer izgleda puno ozbiljnije. U trenutku osvajanja nagrade Grammy imala je samo 17 godina, ali to nitko nije vjerovao.

Stoga je The Harpin čak objavio presliku njezina rodnog lista kako bi se ljudi uvjerili u njezinu životnu dob.

Lindsay Lohan godinama ne bježi ni od jednog poroka i njezin stil života ostavio je traga i na licu. Premda joj je 31 godina, realno izgleda znatno starije.

Alyson Hannigan kao da je mladalačku svježinu iz "How I Met Your Mother" zadržala za vječnost i zaustavila vrijeme.

Njoj su već 43 godine, ali izgleda puno mlađe, i to bez ''pomoći sa strane''.

Kylie Jenner sa svojim XXL usnama, načinom šminke i ranim posezanjem za korekcijama na licu ne izgleda baš kao 20-godišnjakinja.

Kako će izgledati s 40 ili 50, drugo je pitanje.

Nicole Scherzinger je na početku svoje karijere govorila kako ima 28 godina, iako joj je tada bilo 30. Međutim, kao da je tom podsvjesnom željom da bude mlađa negoli stvarno jest nekako uspjela ''zaustaviti vrijeme''.

S 39 godina ona ne izgleda puno drukčije u odnosu na vrijeme Pussycat Dollsa.

Jennifer Lopez s 48 također ''ne nosi bore'' kad pođe vani. Kako njoj sve to uspijeva, mnogi su pokušali objasniti, ali tajna je vjerojatno u samim genima i redovitom vježbanju.

Dakako, način ishrane također pridonosi očuvanju svježine na licu i tijelu.

Sofia Vergara mnogima izgleda kao 30+ djevojka koja tek treba početi starjeti.

Od starenja očito ništa, jer je lijepoj Latini već 45 godina, ali joj gotovo nitko ne bi dao toliko. Čak i bez Photoshopa.

Gwen Stefani je, izgleda, učinila sve što je u njezinoj moći da ne izgleda kao da joj je 48 godina, ali toliko joj definitivno jest.

Ovako kako sada izgleda, podsjeća doduše na vrijeme pojavljivanja grupe "No Doubt", čiji je zaštitni znak, ali cijena ''mladalačkog lica'' je očito velika. Kako u novcu, tako i u mogućim nuspojavama u godinama koje dolaze. Botoks i šminka ''nanesena mistrijom'' se na njoj ne mogu previdjeti.

Glumica Kate Winslet ne mari baš puno za godine. Ona nema nikakvih problema sa svojim borama na licu koje idu uz 42 godine života.

Kate doduše već godinama izgleda kao da je zagazila u 40-te, ali je jedna od slavnih dama Hollywooda koje kategorički odbijaju botoks. Možda čak i jedna od rijetkih.

Za razliku od Winslet, kolegica joj Gwyneth Paltrow svim silama nastoji izgledati kao 35-godišnjakinja, premda joj je već 45.

Skupi kozmetički tretmani očito daju rezultata. U jednu ruku...

Meryl Streep i dalje se izvrsno drži, premda su mnoge njezine vršnjakinje odavno prave bake.

Sa 68 godina ova slavna glumica izgleda mlađe od mnogih, a ne bi se reklo da je nešto ušpricavala ili zatezala. Možda je upravo kod nje ta ljepota ''izišla iznutra''...

Kopirati
Drag cursor here to close