Ni blizu

Sastanak sindikata i Vlade: Ništa se nije dogovorilo

Sindikalist Dalibor Vuković je rekao kako skoro i nisu došli na pregovore nego na razgovore gdje su članovi vlade rekli što su i ranije govorili i sami su se složili da su ovo razgovori a nikako pregovori.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 02. 2021. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Razočarani smo sastankom. Nikakva ponuda vlade nije dana sindikatima. Ostali su pri svom, braneći ono što su nam već ponudili vadeći se na Covid i na slične stvari. Jedno veliko razočarenje. Očekivali smo da će imati suosjećanje prema zdravstvenim radnicima, ali od toga nije bilo ništa. Ne krijemo razočarenje'', rekao je Ivica Anić predsjednik sindikata SKB Mostar i dodao kako će novi sastanak biti sljedećeg tjedna.

Sastat će se ekonomski timovi pregovarača kako bi se našao modul koliko bi to bilo u novcu.

Sindikalist Dalibor Vuković je rekao da skoro i nisu došli na pregovore nego na razgovore gdje su članovi Vlade rekli što su i ranije govorili i sami su se složili da su ovo razgovori a nikako pregovori.

''Nisu ponudili ni manje, nego su branili prijedlog kojeg već više mjeseci su nama predstavili. Jedino je dogovoreno taj ukupni dio u sredstvima da će se dogoditi da se sastavi povjerenstvo sindikata i SKB Mostar da vidimo koliko je to u milijunima maraka jer se ti podaci uvelike razlikuju'', rekao je Vuković.

Štrajk je, rekao je Vuković, nastavlja.

''Vlada zavjet šutnje u vezi kolektivnog ugovora liječnika medicine i stomatologije. To su naše kolege i mi podržavamo, ali je zavjet šutnje o tim iznosima'', rekao je Vuković naglasivši kako su se te plaće povećavale i u najgorem razdoblju.

''Vlada zna dobro da je napravila veliku diskriminaciju'', dodao je i naveo kako će nastaviti štrajk.

Ministar zdravstva Goran Opsenica nije želio govoriti medijima.

Inače, da bi se ispunili zahtjevi sindikata, odnosno da im se poveća koeficijent za 0,5, koliko traže, po njihovoj procjeni, do kraja ove godine bilo bi potrebno oko 6 milijuna i 800 tisuća KM.

Podsjetimo, prije početka pregovora sindikati su najavili da će se podnijeti krivične prijave protiv Vlade HNŽ-a i resornog ministra zdravstva Gorana Opsenice.

''Odvjetnički tim će raditi svoj posao po našem nalogu jasni su dokazi, nema puno priče, čim se steknu uvjeti mi ćemo podnijeti krivične prijave protiv svih koji su doveli do ovakvog stanja u zdravstvu protuzakonitim radom, a to su resorni ministar zdravstva kao najodgovornija osoba jer je ujedno i predsjednik pregovaračkog tima. Razmotrit ćemo sve opcije'', rekao je prije prvog poziva na pregovore, Dalibor Vuković predsjednik Nezavisnog sindikata zdravstvenih radnika na konferenciji za medije.

Tada su sindikalisti rekli da se odugovlačenjem ugrožava zdravstveni sistem, radnici i pacijenti.

Kopirati
Drag cursor here to close