Schroth edukacija- za liječenje skolioze

Jevtić: Dva do tri posto populacije ima skoliozu, sve ostalo posljedica lošeg držanja

Kako je tom prilikom istaknuo fizioterapeut Branislav Đolo, metode koje su se izvodile ranije u našoj bolnici prilikom liječenja skolioze primjenjuju se i danas ali uz veću kvalitetu i nadogradnju.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 09. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zahvaljujući Udruženju fizioterapeuta FBiH, koje okuplja fizioterapeute svih strukovnih profila, ove godine tečaj Schroth edukacije - za liječenje skolioze, odvija se u Mostaru. Prvi pacijenti, usluge obučenih fizioterapeuta, očekuju se od ponedjeljka, rečeno je na današnjem predstavljanju tečaja Schroth edukacije u zgradi Fizijatrije SKB Mostar.

Foto: Bljesak.info / Schroth edukacija- za liječenje skolioze u Mostaru

Kako je tom prilikom istaknuo fizioterapeut Branislav Đolo, metode koje su se izvodile ranije u našoj bolnici prilikom liječenja skolioze primjenjuju se i danas ali uz veću kvalitetu i nadogradnju. Ovom novom metodom uvelike će se pomoći pacijentima s ovim problemom ''Nove metode su nadogradnja na ono postojeće. Sve se svodi na vježbe, pravilan stav, vježbe bisate i posvećenost. I naravno potrebno je sve pratiti'', govori Đolo ističući kako je posebno potrebna suradnja roditelja koji bi redovno djecu dovodili na viježbe.

Foto: Bljesak.info / Schroth edukacija- za liječenje skolioze u Mostaru

Kad je Schroth metoda upitanju može se reći da je to nova metoda terapije prilikom liječenja skolioze. Zasniva se na trodimenzionalnoj korekciji tijela s obzirom da je skolioza trodimenzonalana deformacija.

Foto: Bljesak.info / Schroth edukacija- za liječenje skolioze u Mostaru

Nikola Jevtić instruktor radionice objašnjava kako ne postoji točan broj djece koja imaju skoliozu te da je potrebno razlikovati deformaciju kičme nastalu od lošeg držanja i deformaciju kičme nastalu skoliozom. ''Vjeruje se da oko dva do tri posto populacije ima skoliozu, sve ostalo je posljedica lošeg držanja'', objašnjava upozoravajući da tijekom primjene ove metode i pored vježbi koje bi pacijent radio nužno je i nošenje ortoze, pomagala koje se individualno izrađuje za svakog pacijenta, a kojem je cilj da ispravlja kralježnicu.

Foto: Bljesak.info / Schroth edukacija- za liječenje skolioze u Mostaru

Naime, ovo je druga etapa radionice koja se obavlja na odjelu Fizijatrije SKB  Mostar uz potporu menadžmenta ove bolnice u organizaciji Udruženju fizioterapeuta FBiH. Udruženje postoji od 2009. godine i do sada broji 415 aktivnih članova.

Kopirati
Drag cursor here to close