WHO

Procjena: Svaki deseti čovjek imao koronavirus

Mike Ryan, voditelj WHO-ovog odjela za krizne situacije, rekao je kako pandemija ubrzava u dijelovima jugoistoka Azije, a da broj slučajeva i smrti raste u dijelovima Europe i regije istočnog Mediterana.
Lifestyle / Zdravlje | 05. 10. 2020. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otprilike deset posto svjetske populacije već je bilo zaraženo koronavirusom, objavila je u ponedjeljak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Mike Ryan, voditelj WHO-ovog odjela za krizne situacije, rekao je kako pandemija ubrzava u dijelovima jugoistoka Azije, a da broj slučajeva i smrti raste u dijelovima Europe i regije istočnog Mediterana, prenosi Hina.

„Naše trenutne najbolje procjene pokazuju nam da je oko 10 posto svjetske populacije već bilo zaraženo ovim virusom. To ovisi i o državi i o tome je li riječ o gradu ili selu, te o kojoj društvenoj skupini. No to znači da je velika većina stanovništva i dalje pod prijetnjom”, objavio je Ryan.

„Približavamo se teškom periodu. Bolest se i dalje širi”, dodao je.

WHO je objavio i da je odabrao stručnjake za međunarodnu misiju u Kinu da bi se otkrilo porijeklo virusa, no još ih trebaju prihvatiti kineske vlasti.

 

Kopirati
Drag cursor here to close