Puno tekućine...

Prirodni 'heroji' koji ubijaju prehladu

Prehlada može trajati nekoliko dana do tjedan dana: to ovisi o reaktivnoj sposobnosti organizma i vrsti virusa koji je zarazio osobu.
Lifestyle / Zdravlje | 30. 01. 2023. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ništa ozbiljno, ali neugodno je imati začepljen nos, crvene i suzne oči, osjećati umor.

Prehlada može trajati nekoliko dana do tjedan dana: to ovisi o reaktivnoj sposobnosti organizma i vrsti virusa koji je zarazio osobu.

Trebate puno piti, utopliti se, odmoriti se te što prije i nekim brzim, jednostavnim, prirodnim lijekovima izliječiti prehladu.

Prehladu liječite đumbirom

Protuupalni, stimulirajući i dekongestivan, đumbir je vrlo valjan lijek u slučaju prehlade. Možemo ga koristiti na razne načine.

Biljni čaj s vrućom vodom i svježim đumbirom, limunovim sokom i prstohvatom cimeta. Za piće, ali i za korištenje udisanjem pare koja se oslobađa kad voda ključa: brzi lijek indiciran i kod jake prehlade.

Čaj od đumbira je općenito topli napitak koji pomaže u otpuštanju sluzi i oslobađanju dišnih puteva.

Možete napraviti i domaći sirup od kipuće vode, svježeg đumbira i šećera ili meda. Ostavite da se ohladi do željene gustoće. Koristan je kod prehlade i kašlja.

Med i cimet

Blagodati meda su dobro poznate, a cimet se smatra jednim od najzdravijih začina. No kombinacija ova dva sastojka je doista bombastična, posebno kada je riječ o prehladi.

Recept za napitak koji vam predlažemo jačaju imunitet te pomaže kod umora, kroničnog kašlja i prehlade, njeguju sluznicu i čiste sinuse. Oba sastojka djeluju antivirusno, antibakterijski i protuupalno te protiv raznih oblika gljivičnih infekcija.

Sastojci za prirodni lijek protriv prehlade:
1 žlica meda
2 žličice cimeta u prahu

Priprema
1. U decilitar mlake vode pomiješajte med i cimet, izmiješajte dok se med otopi.

2. Napitak pijte dva puta dnevno, najbolje tri dana za redom. Isto možete učiniti i bez vode.

3. U šalici pomiješajte med i cimet, a ako vam je lakše napravite si količinu za nekoliko dana.

Češnjak

Češnjak je poznati prirodni antibiotik koji aktivno sudjeluje u borbi protiv bakterija, ali i virusa! Ako želite izliječiti prehladu češnjakom, dovoljno je zagristi jedan češanj i isisati sav sok iz njega. Ako ne podnosite okus češnjaka, pokušajte ga protisnuti, pomiješati sa žlicom meda i progutati.

Kopriva

Kopriva je puna vitamina i minerala. Ako osjećate simptome prehlade, pijte čaj od koprive koji će ubrzati proces izlječenja.

Fermentirane namirnice

Kimchi, kiseli kupus ili krastavci, idealni su za borbu protiv virusa. Fermentirane namirnice opskrbljuju crijeva dobrim bakterijama, što u konačnici rezultira jačanjem imuniteta.

Kopirati
Drag cursor here to close