Znanjem do zdravlja

Predstavljamo edukativnu platformu Znanjem do zdravlja, djelo domaćih stručnjakinja s adresom u dijaspori

Ovaj portal je pokrenut u doba kada su točne i provjerene informacije prijeko potrebne
Lifestyle / Zdravlje | 08. 03. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa medicinskih profesionalaca sa međunarodnim iskustvom pokrenula je edukativnu web platformu “Znanjem do zdravlja” s brojnim korisnim tekstovima posvećenim brizi o zdravlju.

Ovaj portal je pokrenut u doba kada su točne i provjerene informacije prijeko potrebne za veću edukaciju i stanovništva, a time i bolju zdravstvenu prosvijećenost našeg društva.

Stručni tim liječnika, znanstvenika, profesora i lektora predvode: osnivačice i urednice platforme dr. Eldina Nizamić i prof. dr. Vedka Begović, koordinatorica projekta dr. sci. Ljiljana Đukanović, stručne saradnice mr.sci. Jenita Lyons i dr. sci. Azra Terzić te tehnička i stručna suradnica mr. sci. Adna Sijerčić i lektorica prof. Mersiha Sarač.

"’Znanjem do zdravlja’ je platforma koja našim čitateljima/icama nudi vjerodostojne, provjerene i ažurirane informacije o prepoznavanju i tretmanu najčešćih oboljenja, kao i o zdravom načinu života, a s ciljem unapređenja zdravlja, poboljšanja kvaliteta života i produženja životne dobi", ističu autorice.

Ideja o formiranju edukacijske platforme Znanjem do zdravlja potječe od članova Bosanskohercegovačko-američke akademije umjetnosti i nauka (BHAAAS - Bosnian-Herzegovinian American Academy of Arts and Sciences) koja već niz godina radi na prenošenju najboljih znanja i iskustava sugrađanima u domovini Bosni i Hercegovini.

Ovaj projekt je u potpunosti podržao BHAAAS kao još jedan od načina za transfer znanja i osnaživanje bh. društva.

U vrijeme kada na internetu i društvenim mrežama možemo pronaći mnoštvo savjeta i uputa o zdravlju, a među njima nerijetko i one netočne, neprovjerene pa čak i štetne, platforme poput ove postaju sve značajnije.

Činjenica je da mnogi od nas u digitalnom svijetu ne mogu razlučiti šta je od tih informacija istina, a šta laž te se nesvjesno možemo dovesti u opasne situacije.

Misija vodiča “Znanjem do zdravlja” je da informira, pomogne u prepoznavanju oboljenja, ali i da čitaoce potakne da blagovremeno potraže ljekarsku pomoć i da razumiju važnost prevencije i ranog otkrivanja oboljenja.

Želja članova tima Znanjem do zdravlja je da motivira građane na veću brigu za vlastito zdravlje, a na ovaj način pouzdane informacije i aktualni trendovi i dostignuća u oblasti zdravstva će pronaći put do čitalaca u našoj zemlji.

“Individualna briga o zdravlju počiva na primarnoj zdravstvenoj zaštiti, odnosno prvom kontaktu sa zdravstvenim institucijama. Zbog toga želimo jasno poručiti: vaš porodični ljekar u primarnoj zdravstvenoj zaštiti je vaš partner, a odgovornost za vaše zdravlje je zajednička!”, navode kreatorice platforme čijem radu, osim glavnog tima, doprinose i drugi članovi BHAAAS-a, te stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i šire.

Portal posjetite na linku: https://znanjemdozdravlja.com/.

Kopirati
Drag cursor here to close