Fizičko i mentalno zdravlje

Žene, darujte si za Dan žena jedno korisno, a sasvim besplatno predavanje

Predavanje će održati dr. Nikolina Penava, specijalist ginekologije, doc. dr.sc. Ivona Čarapina Zovko, psihologinja, te magistra kineziologije Ana Marija Penava.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 03. 2023. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana žena u ponedjeljak, 6. ožujka od 18 sati u hotel Mostaru će se održati predavanje za sve pripadnice ljepšeg pola.

Predavanje će održati dr. Nikolina Penava, specijalist ginekologije, doc. dr.sc. Ivona Čarapina Zovko, psihologinja, te magistra kineziologije Ana Marija Penava.

Ove tri dame će se osvrnuti na važnost očuvanja ženskog zdravlja, kako fizičkog, tako i mentalnog.

Poseban naglasak će biti na ginekološkim problemima kod žena, spontanim i namjernim abortusima, suočavanju s teškim dijagnozama poput karcinoma, koja je važnost očuvanja mentalnog zdravlja u tim trenucima, te ono što je jako bitno u svakom segmentu, jest tjelesna aktivnost. Živimo sjedilačkom načinom života, stres je prevelik, a ova dva faktora su okidač za mnoge psihičke, ali i fizičke bolesti.

Organizatorice ovog predavanja su radijska voditeljica Antonela Vučić i profesorica engleskog jezika Adriana Zorić.

Zdrav čovjek ima milijun želja, a bolestan samo jednu. Ovoga puta je fokus na svim ženama koje bi trebale redovno obavljati ginekološke preglede, jer si često s njima spašavao vlastite živote.

"Ja bih prije željela da s ovim predavanjem podignemo svijest žena da nije kraj svijeta teška dijagnoza, što nam svjedoče mnoge heroine koje su pobijedile opake bolesti. Znam da je teško i možda je najlakše pričati kad ti se to osobno ne događa, no zaista sam kroz svoje emisije i posao upoznala mnoge hrabre žene, prave lavice koje su pobijedile opake bolesti. Također, abortus o kojem se šuti, statistike pokazuju strašne brojke urađenih namjernih abortusa, želimo poručiti ženama kako to nije nikada rješenje. To je ono što je cilj ovog predavanjem, jer ako samo jednu ženu ohrabrimo da se bori s bolešću, ako samo jedan mali život spasimo i jednu mamu odvratimo od abortusa, ja ću biti najsretnija, smatrajući da smo uspjeli u svome naumu!", istaknula je Antonela Vučić za naš portal.

Sve dame koje dođu na predavanje dobit će poklon bon od poliklinike Vitalis s popustom na ginekološki pregled. Dođite, osvijestimo se i učinimo nešto dobro za svoje zdravlje poručuju organizatorice.

Kopirati
Drag cursor here to close