Nema druge doze

Pozvani na cijepljenje pa ostali bez cjepiva

Iako je veliki broj građana došao na termin koji im je zakazan prilikom primanja prve doze cjepiva, morali su se vratiti kućama jer cjepiva za ponovno cijepljenje nema.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 06. 2021. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponovno cijepljenje pacijenata koji su primili prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa u Kantonu Sarajevo, trebala je početi danas, kako je ranije najavljeno iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Iako je veliki broj građana došao na termin koji im je zakazan prilikom primanja prve doze cjepiva, morali su se vratiti kućama jer cjepiva za ponovno cijepljenje nema.

Dodatan problem stvaraju nesnosne vrućine od preko 35 stupnjeva, a većina pacijenata koji su došli na ponovno cijepljenje su starije životne dobi.

"Kako je moguće da primite dozu i imate osiguranu dozu za ponovno cijepljenje, a kada dođete na zakazani termin, kažu nema. Građani nisu obavješteni, nego smo došli na ovoj vrućini i onda su rekli da nema. Uz dužno poštovanje, uz sve pohvale koje smo prije imali za organizaciju sada je pitanje može li se produžiti taj termin drugog cijepljenja", kazao je građanin.

Slično mišljenje imala je i gospođa koja kaže kako je uredno dobila termin za ponovno cijepljenje, a kada je došla rekli su joj da cjepiva nema.

"Jučer sam zvala čitav dan nitko mi se nije javio, jutros me zvali da pitaju imam li potvrdu. Rekoh imam, kažu mi idite primit će vas. Došla sam i sada neće da me prime. Nije jednostavno na vrućini od 38 stupnjeva doći s Čengič Vile", kazala je.

Povodom nestašice cjepiva portal Klix.ba kontaktirao je i ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića koji je rekao kako pozivanje ljudi na ponovno cijepljenje i zakazivanje termina nije nadležnost njegovog ministarstva.

"Ne znam zaista zašto pozivaju ljude na cijepljenje ako nema cjepiva", kazao je ministar Vranić.

Kopirati
Drag cursor here to close