Podrška i informacije

Pokrenut informativni portal za biomedicinski potpomognutu oplodnju u FBiH

Cilj platforme je olakšati parovima putovanje prema ostvarenju sna o roditeljstvu i rođenju zdravog djeteta.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 01. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nedavno je pokrenut informativni portal bmpo.ba, koji ima za cilj pružiti podršku parovima koji se suočavaju s poteškoćama u ostvarivanju svojih snova o roditeljstvu putem biomedicinski potpomognute oplodnje (BMPO).

Ova neprofitna platforma predstavlja izvor jasnih, nepristrasnih i pouzdanih informacija o različitim aspektima BMPO, zakonima koji reguliraju ovu oblast u Federaciji Bosne i Hercegovine, kao i troškovima i financiranju BMPO procedura iz proračuna FBiH.

Podrška i informacije

Cilj platforme je olakšati parovima putovanje prema ostvarenju sna o roditeljstvu i rođenju zdravog djeteta.

Bmpo.ba je rezultat truda i strasti tima stručnjaka iz različitih oblasti s bogatim iskustvom u liječenju infertiliteta putem metoda BMPO. S obzirom na visok nivo stresa koji prate dijagnozu infertiliteta, ekipa iza bmpo.ba prepoznala je potrebu za pružanjem podrške i informacija onima koji prolaze kroz ovu tešku fazu života.

Kako bi parovi bili dobro informirani o svojim opcijama i postupcima BMPO-a, bmpo.ba se trudi biti izvorom pouzdanih i točnih informacija. Cilj platforme je olakšati parovima putovanje prema ostvarenju sna o roditeljstvu i rođenju zdravog djeteta. S obzirom na izazove s kojima se parovi suočavaju u potrazi za informacijama, platforma je osmišljena kako bi pružila sve potrebne informacije na jednom mjestu.

Jedna od ključnih karakteristika bmpo.ba je njezina otvorenost prema sugestijama, pitanjima i komentarima korisnika. Platforma je koncipirana kao "živa platforma" koja će se kontinuirano ažurirati i prilagođavati potrebama svoje zajednice. Korisnici su pozvani da aktivno sudjeluju u poboljšanju resursa i da postavljaju svoja pitanja ili pruže svoje sugestije putem e-mail adrese [email protected].

Primarni cilj

Kao što ističu osnivači bmpo.ba, "Naš primarni cilj, svih nas, bi trebao biti da pomognemo jedni drugima. Oni kojima je stalo do vas će vas čuti i onda kada niste najglasniji. Budite jaki. Budite neustrašivi. Budite lijepi. Vjerujte da je sve moguće kada imate prave ljude da vas podrže. Budimo podrška jedni drugima za sretnije sutra."

Bmpo.ba predstavlja važan resurs za sve parove koji se suočavaju s izazovima infertiliteta i biomedicinski potpomognute oplodnje u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Kopirati
Drag cursor here to close