Znakovi da ste fit

Nije sve u vaganju

Pet znakova da ste fit koje vam vaga neće pokazati
Lifestyle / Zdravlje | 21. 05. 2019. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idući put kad stanete na vagu i ne ugledate očekivanu brojku (iako ste strogo pazili na prehranu i vježbali), nemojte biti razočarani.

Manje kilograma na vagi nije jedina potvrda da ste smršavjeli niti da ste fit i u dobroj tjelesnoj formi. Samopouzdanje će vam podići i idućih pet dragocjenih znakova koje vam sprava za mjerenje tjelesne težine neće pokazati.

1. Kako vam stoji odjeća

Vaga vam neće pokazati jeste li izgubili samo centimetar ili ste smršavjeli za cijeli konfekcijski broj. Mišići su mnogo kompaktniji od masnog tkiva, što znači da će vam odjeća vrlo vjerojatno bolje stajati ako ste dobili mišiće i izgubili salo.

2. Koliku mišićnu masu imate

Mišići su teži od masnog tkiva pa ako vaga pokazuje istu kilažu ili čak veću, a vježbali ste i pazili na prehranu, to može značiti da ste istopili salo i izgradili mišiće. To će vam pomoći dugoročno jer tijelo sagorijeva više kalorija kako bi mišiće opskrbilo energijom nego što ih sagorijeva kada imate više masnog tkiva.

3. Koliko povrća i voća pojedete svaki dan

Vaga vam ne govori što se događa u vašem organizmu, naročito kad je riječ o tome unosite li dovoljno hranjivih tvari. Ono čime svakodnevno opskrbljujete organizam mnogo je važnije za vaše cjelokupno zdravlje i tjelesnu formu od brojke koju pokazuje vaga.

4. Koliko ste naučili o zdravu načinu života

Želite li smršavjeti dugoročno, važno je da se educirate o zdravu življenju te o strategijama mršavljenja i održavanja tjelesne težine koje će vama najbolje odgovarati. Vaga vam neće pokazati što ste sve naučili o zdravijem načinu života kao ni to koje ste sve navike, od kojih ćete u godinama pred vama profitirati tjelesno, a onda i mentalno, usvojili.

5. Koliku težinu možete podići i koliko možete pretrčati

Vaga vam neće reći u kakvoj ste tjelesnoj formi. I ljudi s kojim kilogramom viška mogu biti superfit te uspješno dizati utege i pretrčati impresivne dionice.

Kopirati
Drag cursor here to close