Najavljujemo

Neuroonkološki aspekti u modernoj neurokirurgiju 21. stoljeća

Simpozij se održava u organizaciji Udruženja neurokirurga u BiH i Društva neurokirurga jugoistočne Europe (SeENS), a pod visokim pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti BiH.
Lifestyle / Zdravlje | 31. 01. 2020. u 09:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neuroonkološki aspekti u modernoj neurokirurgiju 21. stoljeća'' naziv je stručnog simpozija neuroonkologa koji će se 31. siječnja održati u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, priopćila je Služba za odnose s javnošću ANUBiH.

Iznimni autoriteti i predavači u području neurokirurgije i onkologije iz BiH, Hrvatske, Rumunjske, Turske, Srbije, Grčke, SAD-a, Slovenije i Makedonije razmijenit će iskustva, nova znanja i ideje ali i osobne perspektive iz područja neuroonkologije.

Uloga neurokirurgije u istraživanju glioma, epilepsije i tumora mozga kod odraslih i djece, molekularno dijagnosticiranje i moderni pristupu liječenju tumora, samo su neke od tema kojima će se baviti ovaj skup.

Simpozij se održava u organizaciji Udruženja neurokirurga u BiH i Društva neurokirurga jugoistočne Europe (SeENS), a pod visokim pokroviteljstvom Akademije nauka i umjetnosti BiH, navodi se u priopćenju ANUBiH.

Simpozijem predsjedavaju dr. Kenan Arnautović i dr. Ibrahim Omerhodžić, dok su u organizacijskom odboru i dr. Lidija Lincender-Cvijetić, dr. Zulejha Merhemić, dr. Lukas Rasulić i dr. Krešimir Rotim.

Službenu podršku simpoziju daju Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCU Sarajevo), Klinika Semmes-Murphey u Memfisu, Tenesi/SAD, Odjel za neurokirurgiju Univerziteta Tenesija u Memfisu i Hrvatsko društvo za cerebrovaskularnu i endovaskularnu neurokirurgiju.

Kopirati
Drag cursor here to close