Medicinski fakultet

Mostar: Radionice o ranom otkrivanju melanoma kože, sluznice i oka

Dvodnevna radionica ''Nove metode liječenja melanoma'' održat će se u utorak i srijedu, 15. i 16. siječnja, a jednodnevna radionica "Iskustva liječnika i pacijenata" u srijedu, 16. siječnja.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 01. 2019. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info

U Mostaru će se održati radionica ''Nove metode liječenja'' i ''Iskustva liječnika i pacijenata'' za zdravstvene djelatnike i studente, u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Projektnog tima ''MELAdetect''.

U zemljama koje pripadaju mediteranskom podneblju, zbog visoke razine insolacije postoji povećana potreba za podizanjem svijesti o melanomu, važnosti njegovog ranog otkrivanja te najnovijim mogućnostima liječenja. Kasno otkriven melanom ostavlja male mogućnosti za izlječenje oboljelih. Ranim otkrivanjem melanoma povećavaju se šanse za preživljavanje oboljelih do čak 95%.

Provedbom projekta MELAdetect pridonosi se prevenciji melanoma kože, sluznica i oka, poboljšanju rane dijagnoze melanoma, informiranju i podizanju svijesti o melanomu kože, sluznica i oka, informiranju i podizanju svijesti o novim terapijskim mogućnostima kod melanoma te o mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama i razmjeni iskustava u prekograničnom području.

Projektne aktivnosti podrazumijevaju organizaciju specijaliziranih radionica za zdravstvene djelatnike i studente,  s ciljem podizanja svijesti i znanja o ranom otkrivanju melanoma.

Dvodnevna radionica ''Nove metode liječenja melanoma'' za zdravstvene djelatnike i studente će se održati u utorak i srijedu, 15. i 16. siječnja 2019. godine, u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Predavanja 1. dana, 15. siječnja, započet će u 13 sati, a 2. dana, 16. siječnja u 11 sati.

Teme koje će biti predstavljene su:

  • Značaj edukacije na Medicinskom fakultetu u Mostaru u prevenciji i liječenju melanoma
  • Troškovi suvremenog liječenja metastatskog melanoma
  • Suvremeni principi liječenja melanoma.

Nakon održavanja dvodnevne radionice i pauze uz osvježenje za sudionike, uslijedit će održavanje jednodnevne radionice za zdravstvene djelatnike i studente pod nazivom ''Iskustva liječnika i pacijenata'' na istoj lokaciji, u srijedu, 16. siječnja, s početkom u 13 sati.

Cilj održavanja ove radionice je razmjena znanja i iskustva između zdravstvenih djelatnika, te prikaz pozitivnog iskustva pacijenta liječenog od melanoma.

Teme koje će biti predstavljene su:

  • Iskustvo liječnika u obradi pacijenta s melanomom
  • Iskustvo pacijenta u borbi protiv melanoma.

Pozvani predavači na radionicama su kako slijedi: prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dr. med., specijalist gastroenterologije, doc. dr. sc. Vlatka Martinović, dr. med., specijalistica dječje kirurgije, dr. sc. Inga Marijanović, dr. med., specijalistica onkologije i pacijent koji će polaznicima prenijeti svoja osobna iskustva o liječenju melanoma.

Kopirati
Drag cursor here to close