Brojke

Koronavirus u BiH: Najmanje 436 novozaraženih i 17 preminulih

Ukupan broj smrtnih ishoda od posljedica infekcije koronavirusom na području Federacije BiH je 5.712.
Lifestyle / Zdravlje | 12. 09. 2021. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je prijavljeno najmanje 436 novozaraženih koronavirusom. Od tog broja 280 u FBiH, 149 RS i sedam u Brčko distriktu.

Preminulo je najmanje 17 osoba - devet iz FBiH, sedam RS i jedna iz Brčkog.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.238 uzoraka, od čega je 280 pozitivno na koronavirus. Istovremeno, prijavljeno je devet smrtnih ishoda od posljedica Covida-19, prenosi BHRT.

Novi slučajevi zaraze registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH.

Do sada su testirana ukupno 823.573 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 144.822 osobe.

Ukupan broj smrtnih ishoda od posljedica infekcije koronavirusom na području Federacije BiH je 5.712.

Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj prošli tjedan kriznim stožerima u deset županija naložila uvođenje dodatnih ograničenja na temelju procjene o epidemiološkoj situaciji u svakoj od tih sredina.

Decentralizirani sustav odlučivanja unutar ovog entiteta županijama daje najveći dio ovlasti u određivanju i provedbi epidemioloških mjera koje su sada razmjerno blage a svode se na održavanje fizičke distance te obvezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenih prostorima no i te se preporuke često ne poštuju.

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji tako bilježe čak 360 novooboljelih na 100 tisuća stanovnika, a u Zapadnohercegovačkoj 258.

Dodatni problem u BiH predstavlja činjenica da je cijepljen razmjerno mali broj stanovnika jer je obje doze cjepiva do sada primilo njih manje od 20 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close