Na raspolaganju kolegama

Medicinske sestre i tehničari podržavaju štrajk zdravstvenih djelatnika

Mi smo sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju kolegama iz Sindikata, poručili su iz Komore medicinskih sestara - tehničara
Lifestyle / Zdravlje | 10. 12. 2020. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komora medicinskih sestara - tehničara daje punu podršku kolegama i kolegicama iz Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK koji danas stupaju u generalni Štrajk do ispunjenja svojih uvjeta.

Razlog za organiziranje ovog Štrajka, navode iz Komore, leži u činjenici da ni nakon nekoliko mjeseci pregovora i pokušaja sindikata da postignu sporazum o povećanju satnice za obračun plaće u 2020. godini, predstavnici resornog ministarstva nisu prihvatili, niti su odgovorili na dostavljene zahtjeve.

Pročitajte još

''Mi smo sa svim svojim kapacitetima na raspolaganju kolegama iz Sindikata, koji su svih prethodnih mjeseci pokazali i dokazali da duh radničke i sindikalne borbe za prava zaposlenih nije ugrožen, bezobzira na uporne pokušaje raznih centara moći da se to dogodi. Apeliramo na sve zdravstvene radnike u HNŽ/K da ostanu jedinstveni i dostojanstveni u svojim zahtjevima i da se u potpunosti ispoštuje Zakon o Štrajku'', poručila je predsjednica Komore, Kristina Perić, pozivajući korisnike zdravstvene zaštite pozivamo na razumijevanje, strpljenje te očekuju i njihovu podršku.

Podsjetimo, iako je Vlada HNŽ-a pozvala sindikaliste da ne kreću u štrajk, oni su ostali pri svome, jer im kako je Dalibor Vuković rekao, Vlada nije ništa ponudila.

Pojasnio je da Vlada ponudila ono što je njima u interesu - prekid štrajka, a pregovore su po njegovim riječima mogli odužiti koliko god žele, jer ako se ne postigne dogovor u 45 dana, pregovarali bi o daljnjim pregovorima.

Sindikati su ranije rekli kako su dobili podršku i od zdravstvenih radnika Federacije.

''Još možemo potvrditi da je Nezavisni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije na telefonskoj sjednici donio odluku o štrajku solidarnosti sa zdravstvenim radnicima u HNŽ-u koji će se održati na dan našeg štrajka polusatni štrajk'', kazao je ranije Vuković.

Kopirati
Drag cursor here to close