Kako se kupati u mlijeku?

Koliko je kupanje u mlijeku dobro za vas?

Dermatolog dr. Douglas Altcheck objasnio je kako mlijeko utječe na kožu te koliko se dugo kupati u njemu, ali i kojim je najbolje koristiti se.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 06. 2018. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevačica Mariah Carey nedavno je priznala kako se kupa u mlijeku te da je to jedan od njezinih redovitih tretmana ljepote.

Iako kupanje u hladnom mlijeku ne zvuči kao nešto pretjerano opuštajuće, to je savjet koji bismo trebali poslušati. Mlijeko sadrži zdrave masnoće i proteine te je bogato vitaminima i mineralima, što pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, sprečava nastajanje bora te poboljšava ten.

Dermatolog dr. Douglas Altcheck objasnio je kako mlijeko utječe na kožu te koliko se dugo kupati u njemu, ali i kojim je najbolje koristiti se, piše Daily Mail.

On kaže kako na kožu najbolje utječu vitamin E i cink koji se nalaze u mlijeku, ali i vitamin D koji sprečava nastajanje akni, povećava elastičnost kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja. Vitamin E pak neutralizira učinak slobodnih radikala, odnosno molekula koje prouzročuju suhoću kože i bore. Oni također oštećuju kolagen, odnosno vezivno tkivo koje kožu održava mladom. Ključni sastojak u mlijeku koji pozitivno utječe na kožu je i mliječna kiselina, piše Večernji list.

''Mliječna kiselina iscjeliteljski je proizvod koji pomaže koži da postane glatka'', objašnjava dr. Altcheck te preporučuje da se za kupanje koristi vruće mlijeko jer ono brže prodire u kožu te da se ne kupa duže od 15 minuta jer onda možete imati suprotan učinak što nitko ne želi. Preporučuje koristiti se mlijekom koje sadrži više masnoća, a najbolja opcija je mlaćenica koja je najbogatija mliječnom kiselinom.

Kopirati
Drag cursor here to close