Odgovor ministarstva

HRS – ZZO uz podršku resornog ministarstva opstruira odlazak kod privatnika

S ovime, tvrdi HRS, ne postoji više niti jedna prepreka za konačno ostvarivanje prava pacijenata HNŽ kod privatnih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 12. 2023. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Federalno ministarstvo zdravstva, odgovarajući na pitanje zastupnika HRS-a, potvrdilo ono što godinama tvrdimo: nema nikakvih zakonskih prepreka da ljudi idu u privatne zdravstvene ustanove na teret ZZO-a u HNŽ-u, ali i drugim županijama. Uz to, indirektno je potvrđeno kako se radi o izigravanju prava pacijenata od strane ZZO-a HNŽ-a, uz podršku resornog ministarstva ove županije'', navedeno je u priopćenju za javnost Hrvatske republikanske stranke.

Čekanje na preglede

HRS navodi kako je ''činjenica da se u HNŽ-u na obične rutinske preglede čeka i do 10 mjeseci, a u nekim slučajevima je to slučaj i kada se radi o hitnim pregledima i intervencijama''.



''S druge strane, u Mostar redovito dolaze pacijenti iz drugih županija na preglede i intervencije, na teret svojih ZZO-a. U više navrata, što ZZO HNŽ-a, što resorno ministarstvo, vadilo se na loše propise i nedefiniranu zakonsku proceduru. Zadnji odgovor kojeg je na naše pitanje dao bivši ministar Opsenica bio je kako su 'neusklađene procedure na razini Federacije' razlog zašto žitelji HNŽ-a ne mogu u privatnika na teret ZZO-a. To je bio razlog našeg upita/inicijative prema ministarstvu zdravstva Federacije. Kako je moguće da pacijenti iz drugih županija redovito dolaze u Mostar kod privatnika na teret ZZO-a, a to nije moguće žiteljima HNŽ-a? Ako je stvar neusklađenosti propisa, kako govore u ministarstvu zdravstva HNŽ, što je potrebno da se isti usuglase?'', navodi HRS.

Ističu kako je Ministarstvo zdravstva u svome odgovoru izričito navelo kako se ne radi ni o kakvoj ''neusklađenosti propisa'', nego isključivo o volji ZZO-a.


''Drugim riječima, sada su nam dokumentirali i službeno obznanili kako se radi isključivo o kršenju prava pacijenata od strane ZZO-a, a uz punu podršku ministarstva zdravstva HNŽ-a. Znajući koji novac osiguranici uplaćuju u kase ZZO-a, malo je reći da je sramotno ponašanje vodstva ovog Zavoda koji godinama krši prava tih istih osiguranika. Ne samo to, znajući kako se nerijetko događaju i smrtni slučajevi zbog dugih perioda čekanja, naše mišljenje je kako tu itekako postoji razloga i za pravosudno gonjenje'', navodi HRS.

Ne postoji prepreka

Tvrde kako s ovim dokumentom ministarstva zdravstva Federacije ''sada imamo crno na bijelo dokument koji govori kako je isključivo do ZZO-a i ministarstva zdravstva HNŽ-a što se krše prava pacijenata u HNŽ-u''.

''Sve ćemo to dodatno ispitati na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine HNŽ-a gdje ćemo tražiti očitovanje ne samo vodstva ZZO-a HNŽ-a, nego i resornog ministarstva. S ovime, ne postoji više niti jedna prepreka za konačno ostvarivanje prava pacijenata HNŽ kod privatnih zdravstvenih ustanova u HNŽ-u. Vrijeme je da se s tom diskriminacijom konačno prestane'', navodi HRS u priopćenju za javnost.

Podsjećamo, odavno se već vodi polemika u javnosti zašto su pacijenti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji diskriminirani jer sa zdravstvenim knjižicama ne mogu u privatne zdravstvene organizacije na teret Zavoda ako je to dopušteno u dugim županijama u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close