Evo i zašto

Grudnjak nije dobar za vaše grudi

Uvriježeno je mišljenje kako grudnjak daje oblik grudima no istina je sve suprotno od toga.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 10. 2017. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grudnjak je za brojne žene jedan od odjevnih komada bez kojeg ne mogu zamisliti život.

No koliko on ima prednosti, tako ima i određene nedostatke za vaše grudi, ali i cjelokupno zdravlje. Ako ne znate na što mislimo, nastavite čitati.

1. Mijenja oblik grudi

Uvriježeno je mišljenje kako grudnjak daje oblik grudima no istina je sve suprotno od toga. Anatomija ženskih grudi je takva da su one prekrivene tankom elastičnom kožom ispod koje se nalaze ligamenti koji grudima daju prirodnu čvrstinu i oblik. Svakodnevnim nošenjem grudnjaka ovi ligamenti prestaju biti aktivni te dolazi do opuštanja grudi, kao i smanjene elastičnosti kože.

2. Utjecaj na nastanak cisti

To su dokazala pojedina znanstvena istraživanja - postoji povezanost između fibrocističnih grudi i nošenja grudnjaka. Kod čak 90 posto žena primijećeno je znatno poboljšanje kada su prestale toliko često ili uopće nositi grudnjak, piše Index.hr.

3. Bol u ramenima i kralježnici

Iako se čini kako nošenje grudnjaka ne utječe na osjećaj u mišićima, određeni modeli uslijed cjelodnevnog nošenja mogu stvoriti neugodu i bol u mišićima ramenog pojasa te kralježnici, kao i utjecati na loše držanje.

4. Onemogućuje prirodni položaj grudi

Kada su opuštene, ženske grudi imaju brojne prednosti, kao npr. prirodnu masažu koja znatno poboljšava njihov oblik. Zanimljivo, zar ne?

Kopirati
Drag cursor here to close