Krivi grudnjak

Grudnjaci krivi za glavobolje i bolove u leđima i vratu

Osim glavobolja, izbor krivog grudnjaka može uzrokovati i krivo držanje što za sobom povlači druge zdravstvene probleme.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 07. 2018. u 19:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanja su pokazala da čak 80 posto žena nosi krivi broj grudnjaka.  Paula Svoboda iz Sydneya, koja već 16 godina radi za poznatog proizvođača donjeg rublja Triumph, tvrdi da postoji povezanost između krivo odabranog grudnjaka koje žene nose i glavobolja koje povremeno osjećaju.

Osim glavobolja, izbor krivog grudnjaka može uzrokovati i krivo držanje što za sobom povlači druge zdravstvene probleme.

Istraživanje koje je Triumph proveo 2008. godine, pokazalo je da 70 posto žena nosi premali grudnjak, dok 10 posto bira preveliki.

Kako bi to izbjegli, savjetuje kako kod kuće provesti test i otkriti je li vaš grudnjak možda uzrok spomenutih problema. Ako nosite veličinu košarice D, to znači da svaka vaša dojka teži otprilike pola kilograma, pa ako imate grudi te veličine, kilogram koji nosite "krivo" može uzrokovati bolove u leđima i vratu, a time i glavobolje.  Ako vam naramenice padaju s ramena tijekom dana znači da nemate odgovarajuću potporu, piše Večernji list.

Ako vam grudi "vire" iz grudnjaka, ma koliko vam se to može činiti seksi, nosite krivu veličinu jer grudi trebaju "sjesti" u košarice potpuno. Ako birate grudnjak sa žicom u košaricama, one ne bi smjele stiskati tkivo grudi.

Grudnjak bi trebalo zamijeniti novim, barem onaj koji učestalo koristite, svakih šest do 12 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close