Tange i bitange

Gaćice koje vire iz odjeće su moda i u 2023.

Ove godine na red dolaze tange koje vire iz hlača i haljina. Brendovi i poznate ličnosti vratile su ih u modu kao sudionice u povratku niskog struka.
Lifestyle / Zdravlje | 09. 01. 2023. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Y2K moda poziva na najveće trendove kasnih ’90-ih i ranih 2000-ih. Kombinira pop kulturu milenijima s jarkim bojama i kičastom estetikom kako bi stvorio neoprostivi maksimalistički izgled. Protekle dvije godine obilježio je val nostalgične mode, cargo hlače, isprane traperice niskog struka, platforme i baby t-shirtovi.

Dok oni koji su već jednom proživjeli trendove nostalgične mode imaju traumatična sjećanja na trendove poput majica s kristalima i jeansa niskog struka, generacija Z koja je tek otkrila modu koja je tada bila aktualna i uživa u renesansi kiča i seksi mode.

Ove godine na red dolaze tange koje vire iz hlača i haljina. Brendovi i poznate ličnosti vratile su ih u modu kao sudionice u povratku niskog struka, prenosi FBL.ba.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)

Thong Song

Dugo su tange bile odjevni predmet rezerviran za plesačice burleske. Sedamdesetih, austrijski modni dizajner Rudi Gernreich, svojom modom koja je slavila tijelo bez obzira na spol, koji je tangom želio da se odupre konzervativnom zakonu koji je sedamdesetih godina na kalifornijskim plažama zabranjivao nudizam. Popularizirao ih je i za muškarce i za žene, a ’80-ih ulaze u mainstream, sve više zaposlenih žena želi nositi ovo nevidljivo donje rublje, koje je činilo da se osjećaju privlačno, moćno i slobodno.

Najikoničnije tange ikad donio je Tom Ford na modnu pistu Guccijeve revije u proljetnoj kolekciji 1998, te Gillian Anderson koja ih je nosila na Vanity Fair zabavi za Oskara 2001.

U novom mileniju, Britney Spears je debitirala na VMA u providnom svjetlucavom kombinezonu, Sisqó je pjevao Thong Song na vrhuncu prodaje Victoria’s Secreta, a Paris Hilton, Christine Aguilere i Halle Berry su ih učinile svojim fashion statementom.

Whale Tail

U zlatnom dobu Y2K nostalgije, gen Z ovaj trend naziva whale tail i već nekoliko sezona ga prilagođavaju i prerađuju. Beyoncé se na naslovnici Voguea 2020. pojavila u predivnoj crvenoj haljini s potpisom Christophera Jona Rogersa iz koje nam se straga smiješila tanga optočena kristalima. Hailey Bieber na Met Gala 2019. pojavila se u bebi roze haljini i tangama s logotipom Alexander Wang, Bella Hadid je viđena na aerodromu u farmerkama iz kojih vire tange, Kim Kardashian je nosila izazovnu Givenchy haljinu s otvorenim leđima i vrlo tankom crvenom tangom. Alexa Demie se pojavila na premijeri serije Euphoria u Los Angelesu 2020. noseći haljinu od zmijske kože s dekolteom i crnim tangama meksičkog modnog brenda Akna sa Swarovski kristalima.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli Kim Kardashian (@kimkardashian)

Razlika između while taila i tangi iz devedesetih je u tome što su djevojke jednostavno željele pokazati svoje tange, a u novoj verziji to rade dizajneri umjesto njih.

Sve više brendova se posljednjih sezona bavi vidljivim tangama Versace, Givenchy, Dion Lee, Supriya Lele, Nensi Dojaka i Miaou imaju vidljive tange ili tange ušivene u odjeću. Tange koje vire su ponovo u modi, ali ovaj put su otresle grunge i hip-hop vibracije i prigrlile glamuroznu stranu.

Kopirati
Drag cursor here to close