Ulična umjetnost

Drugo izdanje Street Arts Festivala i i programa 'StreetArTura' urbane intervencije

Lifestyle / Zdravlje | 06. 09. 2017. u 06:20 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 8. rujna 2017. počinje drugo izdanje mostarskog Street Arts Festivala i i programa StreetArTura urbane intervencije koji će trajati sve do 10. listopada 2017. godine. Festival donosi bogat program koji će objediniti oslikavanje murala, izložbe, perfromanse i radionice.

Prve festivalske dane obilježit će gostujući street art umjetnici iz Berlina točnije Bridge Across Borders umjetnički tim, Rikardo Druškić iz Sarajeva te lokalni umjetnici Maid Mide Redžić, Tonka i Dino Primorac koji će početi s oslikavanjem murala.

Festival je također domaćin umjetniku Semiru Avdiću iz Sarajeva koji će se predstaviti izložbom kolaža ''Abolition of Logic'', a koja će se održati prvi dan festivala 8. rujna u Galeriji Soba u nekadašnjoj vojarni na Konaku s početkom u 18 sati.

Novi alternativni festivalski prostor za izlaganje

Galerija Soba je nastala tijekom festivalskih aktivnosti u lipnju u sklopu urbane transformacije napuštene i devastirane vojarne na Konaku, koja je realizirana u suradnji s JU Građevinska škola Mostar. Organizatori ga vole nazvati umjetničkim distriktom, zato jer je dobio sasvim novu dimenziju oslikanim muralima. Galerija Soba pruža umjetnicima mogućnost izlaganja u jednom sasvim drugačijem ambijentu u kojem na veoma specifičan način komuniciraju prostor, svjetlost i izloženi radovi, stoji u priopćenju.

Program za rujan

Tijekom ovog mjeseca festival će posjetiti i umjetnici: Mane Meihttps i Nikolina Majdak iz Zagreba, Eric Burke-a iz Nevade, Vildana Hrnjić iz Prijedora i Lo Milo iz Ljubljane.

15. rujna u 20 sati ispred Black Dog Puba u Starom Gradu održat će se Ulični show za djecu u izvedbi Nikoline Majdak.

30. rujna u galeriji Ćorovića Kuće bit će otvorena prva samostalna izložba Vildane Hrnjić.
Program će upotpuniti radionica sitoštampe za djecu i odrasle koju će predvoditi kreativni tim BrainFart u OKC Abrašević 25. i 26. rujna.

U listopadu festival će također održati zanimljive programe za sve generacije te ugostiti umjetnike iz BiH, regije i inozemstva.

Projekat se implementira ispred Udruženja za afrimaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti ''Fora'', a donatori su: Ambasada Sjedinjenih američkih država u BiH, Agencija lokalne demokratije Mostar iz grantova za mlade projekta Regionalne platforme za sudjelovanje i dijalog mladih Balkana, Vijeće mladih Grada Mostara, Bridges Across Borders, ZK Office i Print Grupa.

Kopirati
Drag cursor here to close