Prijedlog Kriznog stožera

Čerkez: Nošenje maski ne treba biti obvezno

Čerkez je istaknuo da županije imaju mogućnosti usvajanja restriktivnijih mjera te da će pratiti situaciju i nastavit s popuštanjem mjera.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 02. 2022. u 11:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva predložio je danas Vladi FBiH da prihvati novu mjeru prema kojoj nošenje maske na otvorenom i u zatvorenom prostoru više nije obvezno - potvrdio je Feni pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

Istaknuo je da će nošenje maski biti obvezno u gradskom prijevozu, zatim za sve koji rade u zdravstvenim i socijalnim, ali i kazneno-popravnim ustanovama. Naglasio je da ipak preporučuju nošenje maski starijim osobama koje su i dalje u riziku, kao i necijepljenim osobama.

Čerkez je istaknuo da je dozvoljeno okupljanje do 300 osoba, a ukoliko je taj broj veći, potrebno je posjedovanje dokaza o CPT pravilu.

Govoreći o ugostiteljskim objektima, kazao je da sada vrijedi pravilo razmaka od dva metra između stolova, čime se ukidaju brojčana ograničenja. Posjetitelji disko i noćnih klubova moraju, pored poštivanja razmaka, posjedovati i CPT pravilo.

Dodao je da će od sada kazališta i kina moći raditi sa 50 posto kapaciteta, dok na sportskim natjecanjima vrijedi isto pravilo, osim u zatvorenim prostorima gdje važi CPT pravilo.

Čerkez je istaknuo da županije imaju mogućnosti usvajanja restriktivnijih mjera te da će pratiti situaciju i nastavit s popuštanjem mjera.

''Pandemija još nije prošla, treba se pridržavati preporuka, posebno ljudi treće živote dobi i necijepljene osobe'' - zaključio je Čerkez za Fenu.

Kopirati
Drag cursor here to close