Podaci

WHO: Epidemiološka situacija na Balkanu zabrinjava

"Epidemiološka situacija zahtijeva produženu budnost i oprez", upozorio je Ryan.
Lifestyle / Zdravlje | 22. 07. 2020. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Epidemiološka situacija i trendovi na jugu Europe i na Balkanu su zabrinjavajući", ocijenio je danas Mike Ryan, načelnik sektora za izvanredne situacije pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), izvijestio je Reuters. 

"Nema sumnje da je žarište pandemije u sjevernoj i južnoj Americi, ali širenje virusa se zahuktava i u Africi", ocijenio je Ryan tijekom intervjua za irski radio News Talk.
 
"Iako su zapadnoeuropske zemlje uspjele da stave epidemiju pod kontrolu, zabrinjavajući trendovi su se pojavili na jugu Europe i na Balkanu. Nismo još napustili zonu rizika u Europi. Epidemiološka situacija zahtijeva produženu budnost i oprez", upozorio je Ryan.
 
U Bosni i Hercegovini u srijedu su potvrđena 324 nova slučaja zaraze koronavirusom što je najveći broj u jednom danu od izbijanja epidemije, prema podacima koje su objavili entitetski zavodi za javno zdravstvo.
 
Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je jučer o 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj je 1116, a preminula je još jedna osoba.
 
U posljednja 24 sata u Srbiji su registrirana još 352 pozitivna slučaja na korona virus i još devet preminulih od posljedica te bolesti. Ukupno je do sada bilo oboljelo 21.605 građana, od koji je 491 smrtni slučaj.
 
U Crnoj Gori je proglašena epidemija koronavirusa na području cijele države. Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti donijelo je odluku kojom je od danas na cijeloj teritoriji države obavezno nošenje zaštitnih maski. U Crnoj Gori trenutno je ukupno 1.920 aktivnih slučajeva koronavirusa. 
Kopirati
Drag cursor here to close