Obavezne maske

U Crnoj Gori proglašeno stanje epidemije koronavirusa

Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti donijelo je odluku kojom je od danas na cijeloj teritoriji države obavezno nošenje zaštitnih maski.
Vijesti / Svijet | 22. 07. 2020. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Crnoj Gori je proglašena epidemija koronavirusa na teritoriji cijele države, javlja Anadolija.

Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti donijelo je odluku kojom je od danas na cijeloj teritoriji države obavezno nošenje zaštitnih maski.

U Crnoj Gori trenutno je ukupno 1.920 aktivnih slučajeva koronavirusa.

"Na cijeloj teritoriji Crne Gore će biti obavezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom i zatvorenom, uključujući i djecu stariju od sedam godina. Maske se ne moraju nositi na plažama i u nacionalnim parkovima pod uvjetom pridržavanja fizičke distance", navodi se u odluci.

Nacionalno koordinacijsko tijelo uvelo je više novih privremenih mjera čiji je cilj dalje spriječavanje širenja virusa, dok su istovremeno ublažene mjere u pojedinim općinama u kojima je smanjen epidemiološki rizik.

Novim mjerama okupljanje osoba ograničeno je na cijeloj državnoj teritoriji na maksimalno 40 osoba na otvorenim javnim mjestima, a na 20 osoba na zatvorenim, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra.

"Zbog izuzetno visokog epidemiološkog rizika koji nose pojedini skupovi, produžena je zabrana rada disco i noćnih klubova, kao i zabrana organiziranja svadbi, maturskih, rođendanskih i drugih privatnih proslava. Produžene su mjere kojima se zabranjuje održavanje zabavno-glazbenog programa u ugostiteljskim objektima", ističe se u odluci.

Ublažene su posebne mjere koje su proglašene u opštinama Andrijevica, Plav i Gusinje, tako što je omogućeno obavljanje ugostiteljske djelatnosti od šest do 22 sata. U Rožajama je ublažena mjera zabrane napuštanja objekta stanovanja pa je kretanje omogućeno od pet do 22 sata.

Kopirati
Drag cursor here to close