Uradi-sam

Jednostavan sportski napitak koji možete pripremiti i sami

Uradi-sam sportski napitak
Lifestyle / Zdravlje | 05. 10. 2020. u 09:29 Bljesak.info / Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilo da trenirate u teretani, hodate, trčite ili vozite bicikl, vrlo je vjerojatno da povremeno ispijate sportske napitke.

Većina njih nisu toliko dobri koliko mislite. Sadrže puno šećera i umjetnih bojila. Još jedna mana je njihova cijena, ali srećom takav napitak možete napraviti sami. Vijest koja će vas obradovati jest da sastojke već imate u kućanstvu.

Bicycling piše da sportski napici sadrže saharozu (šećer) kako bi pomogli sagorjeti više ugljikohidrata i umanjili osjećaj umora nakon napornog vježbanja.

Sadržajem soli nadomještaju prirodni natrij koji iz tijela gubimo znojenjem. Sportski napici pomažu u stimuliranju žeđi i omogućuju tijelu da bolje apsorbira ugljikohidrate i vodu.

Za uradi-sam sportski napitak dovoljno je u bocu vode umiješati pet žlica šećera i četvrtinu žličice soli. Ako želite popraviti okus, dio vode zamijenite kokosovom vodom, kriškama limuna i limete ili sokom od ananasa i meda.

Well and Good navodi još nekoliko jednostavnih recepata za sportska pića koji zvuče privlačno.

Primjerice, pomiješajte vodu, limun, sok od naranče i med te dodajte četvrtinu žličice soli. Također, biljnom čaju možete dodati dvije do četiri žlice meda ili javorovog sirupa i četvrtinu žličice soli.

Kopirati
Drag cursor here to close