Hmmmm

Trebamo li imati seks bez emocija? I Carrie Bradshaw se to pitala

'Mogu li se žene seksati poput muškaraca' bolje je postaviti pitanje ovako: 'mogu li žene imati seks bez emocija'?
Lifestyle / Seksualnost | 17. 02. 2024. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skrolali ste na svojem pametnom telefonu i vidjeli ovaj naslov. Onda ste se vratili i otvorili ga. Sigurno ste i pomislili nešto u smislu kako se muškarci mogu tako bezbrižno seksati i mijenjati partnerice kao čarape. To je sramotno za žene, zar ne? No, možda ste se i slatko nasmijali i pomislili kako više niti nema razlike između žene i muškarca, piše She.hr

Ovo je pitanje koje je 1998. postavila Carrie Bradshaw u pilot epizodu kultne serije Seks i grad. Čak 24 godine nakon postavljanja ovog pitanja, svijet se nije previše promijenio. Barem što se tiče teme seksa. I dalje smo svi opsjednuti seksom, ljubavlju, vezama, avanturama, ali ono što se promijenilo jest da ipak malo otvorenije govorimo o tome.

Tada je pojam 'seksa' bio znak za 'moć', a 'muškarac' je u ovom kontekstu 'lišen osjećaja, emocije i brige', 'onaj koji ima moć'. No danas se u svijetu na rod i spol gleda puno drugačije nego prije 24 godine. Razgovori o rodu i spolu su postali razgovori o užitku i jednakosti, o tome kako žene zaslužuju orgazam, a muškarci imaju emocije.

Trebamo li imati seks bez emocija?

Umjesto 'mogu li se žene seksati poput muškaraca' bolje je postaviti pitanje ovako: 'mogu li žene imati seks bez emocija'? I dalje je ovo teško pitanje i još na njega teže dati odgovor.

Naime, nema ničega loše u seksu bez emocija ako na to gledate na 'trgovanje' moći i užitka, pod uvjetom da svi uključeni pristaju na takvu vrstu odnosa. No, seks bez emocija je onaj seks o kojem ćete pričati ljudima, hvaliti se, tražiti potvrdu, impresionirati, otupljivati emocije.

Danas su žene postale svjesnije sebe, svoje seksualnosti, ne srame se jasno i glasno reći što i kako žele u krevetu (i izvan njega). Danas na kavi s prijateljicama pričate koje vibratore koristiti, kako začiniti odnose u spavaćoj sobi, kako squirtati ili višestruko svršiti. Mediji su prepuni tekstova o tome kako se što bolje seksati, nismo ni mi nešto posebno drugačiji kada je u pitanju seks, a razni forumi i grupe neprestano 'gore' kada je u pitanju seks, pogotovo ženski orgazam.

Kako postići dobar seks ako nemate niti malo emocija?

Odgovora na to nema, jer odličan seks bez emocija gotovo pa ni ne postoji. Znate kako slušate sve one priče o odličnoj jeb*** brojnih muškaraca i preokrenete očima jer znate da su to lovačke priče? Tako je i kod žena.

I one pričaju lovačke priče kada pokušavaju otupiti emocije, baš kao i muškarci.

Kopirati
Drag cursor here to close