Zanimljivo istraživanje

Što mislite da će žena prije odabrati, dobar san ili dobar orgazam?

Postoje samo dvije stvari koje biste trebali raditi u krevetu - spavati i voditi ljubav, a prema novom istraživanju žene će prije odabrati spavanje.
Lifestyle / Seksualnost | 27. 03. 2024. u 19:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanje navika u spavaćoj sobi pokazuje da bi 85 % žena odabralo dobar san umjesto orgazma. Kada su u pitanju muškarci, njih 52 % odabralo bi san umjesto seksa piše Daily Mail.

Kvaliteta sna

Studiju je proveo časopis Good Housekeeping na 1800 ljudi, a kažu da bi se razlika među spolovima mogla objasniti kvalitetom sna. Naime, kvaliteta sna žena lošija je od kvalitete sna muškaraca, pri čemu 61 % žena kaže da ta kvaliteta varira, u usporedbi s 53 % muškaraca. Ali 79 % svih ispitanika priznalo je da općenito imaju probleme sa spavanjem i rekli su da u prosjeku spavaju jedan do dva sata manje nego što bi htjeli.

Dok je većina izjavila da bi u idealnim slučajevima spavali najmanje osam sati noću, samo 15 % žena i 23 % muškaraca u tome i uspijeva.

Detaljan uvid u navike spavanja u Ujedinjenom Kraljevstvu također je pokazao zanimljiv obrazac rasporeda spavanja, pri čemu gotovo jedan od deset parova koji žive zajedno ne dijele krevet. Studija pokazuje da devet posto parova koji živi zajedno spava odvojeno, od toga 92 % spava u odvojenim sobama, a pet posto u različitim krevetima u istoj sobi.

Također, došlo je do porasta interesa za pomagalima za spavanje, uključujući uređaje za praćenje spavanja, dodatke prehrani, aromaterapiju i čajeve.

Pomagala za spavanje

Istraživanje je pokazalo da je 72 % ljudi već potrošilo novac na pomagala za spavanje, dok bi četiri od pet bilo spremno kupiti madrace i jastuke koji bi im pomogli da bolje spavaju.

Ranije ovog tjedna Sveučilište Loughborough objavilo je da surađuje s dobrotvornom organizacijom za mentalno zdravlje St Andrew's Healthcare na istraživačkom programu o obrascima spavanja svojih pacijenata. Pokušat će otkriti kakve prednosti promjene načina života mogu imati na obrasce spavanja među onima koji se bore s problemima mentalnog zdravlja.

Prošlogodišnja slična studija pokazala je da osobe koji se redovito bave tjelesnom aktivnošću imaju manju vjerojatnost da će patiti od nesanice piše Daily Mail.

Kopirati
Drag cursor here to close