I to se računa

Koji je dan u tjednu dan za seks?

Osim hormonа, nа želju zа seksom utiče veliki niz fаktorа, a između ostalog i to koji je dan u tjednu.
Lifestyle / Seksualnost | 23. 02. 2024. u 22:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dame, ako niste raspoložene za seks vikendom, možete odahnuti. Najnovije istraživanje kaže da postoji veza između vođenja ljubavi i dana u tjednu ili mjesecu. Na ženski libido utječu razni vanjski, ali i unutarnji faktori, dok je, čini se, muška želja za seksom uvijek ista, snažna i uvijek izražena, piše Stetoskop.info.

Ako ste mislili da su žene za seks raspoložene vikendom, onda ste se prevarili. Zapravo, u pitanju su specifični dani u mjesecu. Za razliku od lijene nedjelje, petak i subota su čak 18 puta najpopularniji i najbolji dani za seks, barem tako tvrdi istraživanje Sveučilišta u Indiani.

Najbolji dani za seks

Nаjjаči libido je neposredno prije i zа vrijeme plodnih dаnа, točnije, vrlo brzo nаkon zаvršetkа “onih dana”.

Pročitajte još

Međutim, osim hormonа, nа želju zа seksom utiče veliki niz fаktorа, a između ostalog i to koji je dan u tjednu. Istraživanje provedeno nа velikom uzorku slobodnih i ženа u ozbiljnim vezama otkrilo je da će slobodne žene najprije voditi ljubav ponedjeljkom i srijedom, dok one u vezi akciju ostavljaju za petаk ili subotu.

Tijekom mjesečnog ciklusa žene prolaze kroz faze u kojima imaju potpuno suprotna seksualna raspoloženja. Velikom broju žena ove nagle promjene smetaju, ali ih one ne znaju kontrolirati i uskladiti se s potrebama svog tijela.

1–5. dan ciklusa
Početak menstrualnog ciklusa je faza u kojoj nema razdražljivosti, nadutosti i osjećaja težine. Ta faza nastaje jer se nivo hormona estrogena povećava. Ako imate bolnu menstruaciju, uživajte u strasnim dodirima, jer seks može umiriti bol. Tijekom orgazma oslobađa se endorfin (hormon sreće) i koji je i prirodni opijat, te umiruje bolove.

6–8. dan ciklusa
Idealan period za eksperimente u krevetu, jer je vaše samopouzdanje opet na vrhuncu. U ovom periodu nadoknadite sve što ste se propustili u vrijeme menstruacije.

9–14. dan ciklusa
U ovom periodu se vaše tijelo priprema za ovulaciju i ovulira. Estrogen doseže vrhunac, a vi se osjećate kao prava zavodnica. Žene se u ovom periodu osjećaju zanosno i seksi, češće oblače uske haljine i majice s dekolteom. Na temelju svega toga možemo zaključiti da su ovo najbolji dani za seks. Za koju god pozu se odlučili, doživjet ćete vrhunac, jer je vagina u ovom periodu izrazito osjetljiva.

15–19. dan ciklusa
Ovo je period kada nećete biti toliko raspoloženi za seks, ali to je sasvim normalno. Nivo estrogena značajno pada i to utiče na vaše raspoloženje. U ovom periodu će vam najviše prijati da se mazite s partnerom. S obzirom na to da se u ovom periodu osjećate umorno, odaberete neku jednostavnu pozu i sve prepustite partneru.

20–28. dan ciklusa
Ovo je najnepovoljniji period za ženu, jer je tada izrazito razdražljiva i depresivna. Nivo estrogena je izrazito nizak. Kada uđete u ovaj period, prijat će vam tople i mirisne kupke, a u krevetu će vam najviše prijati da vas partner oralno zadovolji.

Kopirati
Drag cursor here to close