Kako ćete začiniti svoj seksualni život?

Ovo će biti najveći seks trendovi u 2022.

Prema LoveHoneyju doći će do otvorenijih odnosa kao i veće potražnje za ekološki osviještenim seksualnim igračkama. Razgovora o užitku i seksu će biti sve više i čeka nas godina u kojoj ćemo imati više seksualnog istraživanja.
Lifestyle / Seksualnost | 12. 01. 2022. u 17:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija je za mnoge od nas promijenila način na koji gledamo na izlaske, seks i wellness. Naučili smo da moramo začiniti svoj seksualni život ne samo najboljim hands-free vibratorima nego i svim vrstama seksualnih igračaka. Isto tako smo dali prednost brizi o sebi i stvarima poput masturbacije i solo igre. Svi smo morali biti vrlo kreativni, što je dovelo do nekih vrlo zanimljivih i uzbudljivih seksualnih trendova koji će nam se pojaviti u 2022. godini.

Prema LoveHoneyju doći će do otvorenijih odnosa kao i veće potražnje za ekološki osviještenim seksualnim igračkama. Razgovora o užitku i seksu će biti sve više i čeka nas godina u kojoj ćemo imati više seksualnog istraživanja.

U nastavku saznajte koji će biti najveći seksualni trendovi u 2022. godini.

1. Etička nemonogamija

Prema LoveHoneyju, doći će do porasta etičke nemonogamije, a to je kada je veza sporazumno otvorena. U etičkoj nemonogamiji možete imati različite partnere izvan svoje veze te omogućuje ljudima da se upuste u liberalniji i nestrukturirani odnos.

Abby Moss, novinarka koja se bavi seksom i odnosima, kaže: 'O etičkoj nemonogamiji se govori više nego ikad prije. Iako alternativni stilovi odnosa nisu za svakoga, ovo proširenje razgovora pomaže u stvaranju boljeg razumijevanja onoga što odnosi mogu biti i kakav može biti seks'.

''Heteronormativne pretpostavke o seksu, o tome što se 'ubraja' u seks, se izbacuju. A to ljudima svih spolova, bilo samcima ili onima u vezi, daje puno više mentalne slobode za istraživati ono seksualno'' - dodala je Abby. Također, tu su i seks igračke koje mogu biti izvrstan način da se otvorite novim seksualnim iskustvima.

2. Masturbacija za ublažavanje boli

Već znamo da jutarnji seks može koristiti našem zdravlju, a to isto tako može i masturbacija. Iako još uvijek postoji jaz između spolova vezano za masturbaciju, ta tema postaje sve manje neugodna za razgovor, a za mnoge od nas s pravom postaje ključni dio naše rutine brige o sebi.

Zbog masturbacije ne samo da se osjećate dobro, već ona i ublažava stres i može pomoći kod bolova za vrijeme menstruacije. Naime, istraživanje seksualne marke Womanizer pod nazivom 'Menstrubacija (menstruacija + masturbacija)' pokazalo je da ju je 90 posto ispitanica preporučilo za menstrualne bolove, a 70 posto njih je reklo da im se mjesečnica čini manje intenzivnom.

3. Ekološke seks igračke

Razumljivo, potražnja za ekološki prihvatljivim seksualnim proizvodima raste, pa će tako mnogi od nas biti u potrazi za održivim alternativama. Naime, puno plastične ambalaže se koristi za pakiranje seksualnih igračaka, pa čak i proizvoda za žensku higijenu.

''Za mnoge ekološki osviještene ljude seks uključuje odabir igračaka koje se mogu puniti i izrađene su od visokokvalitetnih materijala koji traju godinama, pa čak i desetljećima! Kao što potrošači postaju svjesniji proizvodnih procesa i utjecaja na okoliš kada kupuju odjeću, tako i mi tražimo ekološku odgovornost i održivost kada su u pitanju naše seksualne igračke i menstrualni proizvodi'' - kaže dr. Jessica O’Reilly, stručnjakinja za seksologiju i odnose.

4. Nosive seks igračke

Nosive seksualne igračke još su jedan trend koji se tek počeo pojavljivati i bit će u velikoj mjeri zastupljen u 2022. godini.

Sve je veća je potražnja za igračkama 'u pokretu' i tu dolaze najbolji vibratori s aplikacijom za njegovu kontrolu. Omogućuju vam da pojačate užitak, gdje god se nalazili, a mogu se koristiti samostalno ili s partnerom.

5. Seksualna dostupnost

Užitak i seksualna dobrobit trebali bi biti lako dostupni svima, ali kako LoveHoney objašnjava, postoje neke skupine koje su još uvijek pogođene preprekama, posebice osobe s invaliditetom.

Međutim, Candice Care-Unger, voditeljica tima Kraljevske rehabilitacijske službe za seksualnost i psihoseksualna terapeutkinja i socijalna radnica je objasnila: 'Postoji seks-pozitivan pokret koji preplavljuje društvo, a osobe s invaliditetom će od njega imati koristi! Budući da se kulturološki stavovi i norme o promjeni spola i seksualnosti smatraju prirodnim i zdravim za sve, osobe s invaliditetom imat će veće mogućnosti da istraže svoju seksualnost - bez srama, tabua i prepreka'.

6. Muško zadovoljstvo

Muško zadovoljstvo također će biti goruća tema u godini koja dolazi. Kao što znamo, čini se da stimulatori klitorisa i vagine postaju sve bolji i bolji s različitim intenzitetima i obrascima vibracija - ali kada je riječ o muškim seksualnim igračkama, one su poprilično zapostavljene i nerazvijene.

U 2022. godini će se na tržištu pojaviti više muških seksualnih igračaka s naprednijim postavkama.

7. AI i digitalni seks

Već smo vidjeli veliki porast digitalnog seksa i odnosa, od aplikacija za izlaske do impresivne pornografije i seksualnih igračaka koje postaju sve naprednije. Svijet ljubavi i seksa će u 2022. postati još intenzivniji, piše 24sata.hr pozivajući se na My Imperfect Life.

Kopirati
Drag cursor here to close