Kupujete li online?

Tri webshopa koja dokazuju da online kupovina može biti jednostavnija od regularnog odlaska u trgovinu

Lifestyle / Zabava | 20. 10. 2020. u 19:20 ZPR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako odlazak u kupovinu za mnoge predstavlja svojevrstan ritual, to često znači i neplanirane i dodatne troškove, jer umjesto samo sa onim po šta ste pošli završite sa još par sitnica koje vam, ako smo iskreni, baš i nisu trebale...

Zato je online kupovina nekada bolji izbor, jer danas sve više webshop-ova vam ne dozvoljava da lutate i nudi personaliziranu strategiju prodaje i dostave. Donosimo vam neke od najboljih primjera personalizirane usluge kupovine i isporuke robe.

1. Amazon preporuka proizvoda

Kako bi mogli pisati o personaliziranom iskustvu kupovine bez spominjanja moćnog Amazona. Preporuka proizvoda, koju imate čim otvorite svoj Amazon, jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih primjera personalizacije. Navodno je logaritam za preporučivanje proizvoda donio Amazonu 30% prihoda u e-trgovini od 2015. godine, i u teoriji, ove preporuke bi trebale biti djelotvornije sa podacima prikupljenim tokom petogodišnjeg perioda.

Foto: Ilustracija: Amazon

2. IQOS

Originalnost proizvoda uvijek prati i jedinstven način njihovog plasiranja, kao i odnosa prema drugoj strani. To je slučaj i sa IQOS-om, uređajem nove generacije, koji je među prvima usvojio modernu potrošačku tekovinu, kao što je online shop, te besplatnu dostavu kupljenog proizvoda koju lično vrši IQOS prodajni savjetnik. IQOS je uređaj koji je donio revoluciju u duhansku industriju, baziran na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana, samim tim ne emituje duhanski dim i kao takav predstavlja bolju opciju od nastavka pušenja. Tokom pandemije, kada više mislimo na svoje voljene i okruženje u IQOS Web shop-u uvijek očekuju posebne pogodnosti, a one koji kupuju na ovakav način i personalizovan aksesoar, koji trenutno dobiju na poklon uz svaku kupovinu uređaja.

Ukoliko već imate IQOS, možda je vrijeme za noviju dimenziju kupovine, tako što ćete nabaviti noviji model.

Ilustracija / IQOS

3. Netflix

Drugi apsolutni pobjednik ove godine, kada se radi o porastu koristi usluga, ali i personalizaciji, svakako je Netflix. Nakon ličnih preporuka na Amazonu, one na Netflixu su svakako drugi najpoznatiji primjer. U smislu korisnosti, preporuke sadržaja Netflixa znači da korisnici ne moraju pregledati čitavu platformu kako bi pronašli nešto novo za gledanje. Što je još važnije, algoritmi omogućavaju Netflixu da “nauči” više o korisniku i napravi preporuke zbog kojih će korisnici i dalje plaćati ovaj servis.

Twitter / Ilustracija
Kopirati
Drag cursor here to close