Philip Morris

IQOS stigao u Mostar

Godišnjica IQOS-a u BiH obilježena je otvaranjem prvih IQOS prodajnih mesta u Mostaru i Tuzli.
Gospodarstvo / Flash | 29. 05. 2020. u 13:10 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od jučer se i Mostar nalazi na mapi svijeta bez duhanskog dima, obzirom da su Mostarci dobili svoje prvo IQOS prodajno mjesto, a koja je jučer otvoreno na prvom katu Mepas Mall-a. Ovo je prvo prodajno mjesto ove vrste u Hercegovini, u ovom dijelu Federacije i predstavlja svojevrsni jubilej, jer je IQOS prije godinu dana po prvi put stigao u BiH.  

IQOS je revolucionarni uređaj kompanije Philip Morris, koji predstavlja manje štetnu alternativu tradicionalnim cigaretama. Baziran je na tehnologiji zagreijavanja, a ne sagorijevanja duhana. Iako ne bez rizika, zagrijavanjem specijalno dizajniranih patrona pravog duhana zadržava se pravi ukus duhana, ali se eliminiše 95% štetnih materija koje emituje dim klasične cigarete. Osim toga, korištenjem IQOS-a eliminišu se i drugi negativni efekti koji nastaju prilikom pušenja klasičnih cigareta, poput pepela, neprijatnih mirisa i što je veoma važno - negativnih uticaja na okolinu. Ovaj uređaj trenutno je prisutan na preko 50 tržišta širom svijeta i jedini je i iz kategorije heat not burn proizvoda i elektonskih cigareta kojem je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) dozvolila komercijalizaciju na tržištu SAD, i što je još važnije potvrdila da je ovakva odgovorna komercijalizacija usklađena sa principom zaštite javnog zdravlja.

 “Prije nešto više od godinu dana, IQOS je po prvi put stigao u Bosnu i Hercegovinu. Ponosan sam što za nezvaničnu godišnjicu otvaramo svoja prva IQOS prodajna mjesta u Mostaru i Tuzli. Ovo je proizvod na kojem je kompanija Philip Morris radila preko 15 godina, a u koji je uloženo više od 7 milijardi dolara. Oko 400 vrhunskih naučnika angažovano je na razvoju IQOS-a, a svi odrasli Mostarci koji bi inače nastavili da puše klasične cigarete od danas imaju bolju alternativu i priliku da sa još 10 miliona trenutnih korisnika IQOS-a širom sveta zakorače u budućnost bez duhanskog dima“, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Poštujući situaciju u kojoj se društvo trenutno nalazi, te mjere koje su još uvijek na snazi, sva IQOS prodajna mesta u BiH, uključujući i novootvorena u Mostaru i Tuzli poštuju sve definisane standarde, i profesionalne i zdravstvene, kako bi se posjetioci osjećali što sigurnije. Dodatno, potrošačima su na raspolaganju  i IQOS savjetnici, koji su tu da pomognu, pruže podršku i savjet, ali i da saslušaju njihove reakcije. Na prvom IQOS prodajnom mjestu u Mostaru može se  pronaći kompletna ponuda IQOS uređaja i aksesoara koji su do sada predstavljeni u BiH.

Svim zainteresovanim punoljetnim građanima i registrovanim korisnicima omogućeno je i besplatno pozivanje korisničkog servisa na broj 0800 21212, ali i posjeta sajtu https://ba.iqos.com/bs 

Kopirati
Drag cursor here to close