Disneyjeva zvijezda

Talentirani Austin Butler utjelovit će velikog Elvisa Presleya u filmu

Redatelj Baz Luhrmann odabrao je ovog 27-godišnjeg Amerikanca koji izgledom, vokalnim sposobnostima i plesnim pokretima najbolje utjeloviti velikog kralja rock'n'rolla.
Lifestyle / Zabava | 16. 07. 2019. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo ime je Austin Butler i dobio je veličanstvenu priliku utjeloviti jednu od najvećih glazbenih zvijezda svih vremena - Elvisa Presleya.

Nakon dugog i iscrpnog traženja pravog kandidata, autor biografskog filma o kralju rock'n'rolla, kaže da 27-godišnji Butler ima sve karakteristike Kralja Elvisa.

Redatelj Baz Luhrmann odabrao je ovog 27-godišnjeg Amerikanca koji izgledom, vokalnim sposobnostima i plesnim pokretima najbolje utjeloviti velikog kralja rock'n'rolla.

Elvisovog menadžera Col. Toma Parkera koji je kontrolirao cijeli njegov život zaigrat će pak Tom Hanks.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

“You have made my life complete, and I love you so”

Objavu dijeli Austin Butler (@austinbutler)

'Film će prikazivati složenu dinamičnu prošlost od preko 20 godina, od Presleyevog uspona do slave do njegovog tragičnog kraja, predaji opijatima i smrti koja je pogodila milijune obožavatelja', poručili su iz Warner Bros produkcijske kuće.

Inače Astin Butler svoj je talent pokazao u novom filmu Quentina Tarantina 'Once Upon a Time In Hollywood' u kojem glumi uz bok Leonardu DiCapriju i Bradu Pittu. A zaigrao je i u filmu 'The Dead Don’t Die' uz Billa Murraya i Selenu Gomez.

Osim njegove glume, Butler je u medijima poznat i kao veliki zavodnik, a njegovo srce još je prije osam godina zarobila glumica Vanessa Hudgens, najpoznatiji po ulozi u filmskom teen hitu 'High School Musical'.

Video: Elvis Presley Suspicious Minds Live in Las Vegas

Elvis Aaron Presley, kralj rock'n'rolla

Elvis Aaron Presley (†42) jedna je od najvećih ikona suvremenog doba, a rodio 8. siječnja 1935. godine u gradu Tupelo, u američkoj saveznoj državi Mississippi. Jesse Garon Presley, Elvisov brat i identični blizanac, rodio se 35 min ranije kao mrtvorođenče.

Elvisovi preci bili su zapadnoeuropskog porijekla. S majčine strane škotsko-irskog porijekla, te djelomično francusko-normanskog porijekla, a jedna pra-pra-prabaka bila je Cherokee indijanka. Očevi korijeni su bili škotski i njemački.

U studenom 1948. godine Elvisova obitelj seli u Memphis, u saveznoj državi Tennessee. Upisao je srednju školu "Humes High School", gdje je na kraju osmog razreda iz glazbe dobio samo ocjenu C (otprilike kao ocjena 3 u našim školama). Sljedeći dan na sat je došao s gitarom i nastavnici otpjevao tadašnju aktualnu pjesmu "Keep Them Cold Icy Fingers Off Me", kako bi dokazao suprotno.

Iako je od 1950. godine učio svirati gitaru, tek u travnju 1953. godine Elvis Presley je savladao strah od nastupanja, te je nastupio na godišnjem "Humes's Annual "Minstrel" show", svirajući i pjevajući. Nastup je započeo tadašnjim hitom Therese Brewer "Till I Waltz Again with You". Kasnije se Presley prisjećao kako je nakon tog nastupa postao popularan u srednjoj školi.

Na taj je način simblično započela njegova glazbena karijera, a sve što se kasnije događalo poprimalo je obrise kulta. Kao velika legenda glazbe i filma, prerano je umro, a sve se zbilo 16. kolovoza 1977. godine.

Po rasporedu je trebao odletjeti iz Memphisa 16. kolovoza 1977. godine na još jednu turneju. Toga poslijepodneva Ginger Alden ga je pronašla na podu kupaonice. Unatoč pokušajim da ga ožive, smrt je proglašena 3:30 poslijepodne u bolnici "Baptist Memorial Hospital".

Američki predsjednik Jimmy Carter objavio je izjavu kojom je odao počast Presleyu kao osobi koja je zauvijek promijenila lice američke popularne kulture.

Tisuće ljudi okupilo se izvan Gracelanda kako bi vidjeli pogreb. Pokopan je 18. kolovoza kraj majke na groblju "Forest Hill Cemetery". Na posljednjem ispraćaju i povorci od Gracelanda do groblja bilo je oko 80 000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close