Susreti na rodnome ognjištu

Susret Širića i Knezovića - ''Živjelo se skromno, ali uzdignute glave''

''Živjelo se skromno, ali uzdignute glave. Tu se nisu prigibala koljena pred ideologijama ni komunizma ni bilo koje strukture'', rekao je svećenik tijekom propovjedi na susretima Širića i Knezovića
Lifestyle / Zabava | 14. 08. 2023. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Širića Brigu, zaselku Broćanca kod Posušja 13. kolovoza održan je 16. susret Širića i Knezovića. Susret je započeo Svetom misom kod kapelice Kraljice mira koju je predvodio mještanin fra Mario Knezović.

Foto: Facebook Širići-Knezovići / Suret Širića i Knezovića 

Pjevala je Frama s Posušja.

Božju riječ su čitali: Slavo Mandurić (po majci Knezović), Branko Širić i Vlado Knezović. Nakon Svete mise kod spomenika poginulim u ratovima bila je molitva i paljenje svijeća. Potom je bilo razgledanje sela, večera, sportski i zabavni program.

Foto: Facebook Širići-Knezovići / Suret Širića i Knezovića 

 ''Susreti na rodnome ognjištu su uvijek dirljivi i lijepi. Rasli smo u tom malome kamenome zaselku sela Broćanac kod Posušja u molitvi i radu. Živjelo se skromno, ali uzdignute glave. Tu se nisu prigibala koljena pred ideologijama ni komunizma ni bilo koje strukture. Tu se koljeno prigibalo samo pred Bogom. Zato smo do dolaska demokracije bili i bez asvalitarnoga puta, bez telefona, vode itd. No, ljudi su u vrednotama odgajali i školovali djecu. Mnogi su ostali na rodnome ognjištu. Neki su drugdje obiteljska gnijezda svili. Međutim, ono što su naučili u zavičaju: Ljubav prema Bogu i Domovini, nisu zaboravili. Selo sada živi u sjećanjima starih, marljivome radu odraslih i osmjesima novih naraštaja - djece'', neke su riječi fra Marija Knezovića. 

Foto: Facebook Širići-Knezovići / Suret Širića i Knezovića 
Kopirati
Drag cursor here to close