Porezna prijevara

Shakira odbija sporazum sa španjolskim tužiteljstvom

"Pjevačica je potpuno uvjerena u svoju nevinost i stoga ne prihvaća nagodbu", stoji u priopćenju.
Lifestyle / Zabava | 27. 07. 2022. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Latinoamerička superzvijezda Shakira odbila je nagodbu tužiteljstva u slučaju porezne prijevare od 14,5 milijuna eura u Španjolskoj i sada je korak bliže suđenju, rekao je u srijedu njezin glasnogovornik.

Kolumbijska pjevačica, koja je prodala više od 80 milijuna nosača zvuka u svijetu, uvijek je podmirivala sve svoje porezne obveze, stoji u priopćenju.

Ona slučaj smatra "potpunim kršenjem njezinih prava", rečeno je.

"Pjevačica je potpuno uvjerena u svoju nevinost i stoga ne prihvaća nagodbu", stoji u priopćenju.

Uvjeti predložene nagodbe nisu objavljeni, prenosi Hina.

Državno odvjetništvo u Barceloni nije odgovorilo na novinarski zahtjev za komentar.

Shakira je optužena da nije platila 14,5 milijuna eura prihoda od poreza između 2012. i 2014. Razdoblje je to u kojemu, kako kažu Shakirini odvjetnici, pjevačica nije živjela u Španjolskoj.

Ta 45-godišnja pjevačica koju mnogi nazivaju "kraljicom latinoglazbe" tvrdi da se u Barcelonu preselila 2015. Ondje je živjela s nogometašem Gerardom Piqueom, igračem nogometnog kluba Barcelone.

Par ima dvoje djece, no odnedavno više ne žive zajedno.

Pjevačica kaže da je, premda se njezin odvjetnički tim nije potpunoi slagao u pogledu navodnog duga, platila 17,2 milijuna eura, koliko je španjolski porezni ured tvrdio da duguje.

Po njezinim riječima već godinama nema nepodmirenog duga prema poreznim vlastima. Sud će joj sada poslati poziv na ročište i odrediti datum sudskog procesa.

Kopirati
Drag cursor here to close