Amerika

Povratak kina na otvorenom

Na drive-in kina već se dugo gleda kao na nešto zastarjelo što možda treba posjetiti tek ponekad, ako i toliko.
Lifestyle / Zabava | 20. 03. 2020. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je odrastala u Lakewoodu Brenna Coogle često je kao dijete išla u Paramount Drive-In, kino na otvorenom u kojemu se film pratio iz automobila, no od tada je prošlo oko 30 godina.

U utorak navečer posjetila ga je prvi put u nekoliko desetljeća kako bi pogledala "Onward" Pixar Animation studija s devetogodišnjim sinom i prijateljima.

U trenucima prije početka filma Coogle je stajala pokraj svoga automobila pod tamnim nebom i razmišljala koliko je koronavirus promijenio njezin svakodnevni život. Zbog pandemije joj se čini da više ne može ići na većinu mjesta među kojima u kinodvoranu pa joj je trebala razbibriga.

"Tako smo drugog dana škole u kući bili svi na hrpi i to je bio način da izađemo, a da ipak ostanemo daleko od drugih ljudi, ali izvan svoje kuće", kaže Coogle.

Na drive-in kina već se dugo gleda kao na nešto zastarjelo što možda treba posjetiti tek ponekad, ako i toliko.

Gledanja filma u drive-inu odvija se bez ljudskih kontakata zbog toga što su gledatelji u svojim vozilima.

Sada, pak, neka od 305 drive-in kina u zemlji imaju novi život uz zatvaranje drugih vidova zabave zbog napora da se održavanjem razmaka među ljudima zaustavi širenje koronavirusa.

Vlasnici drive-in kina u Kaliforniji, Kanzasu, Oklahomi i Missouriju kazali su da su i dalje otvoreni a neki bilježe i porast prometa proteklih dana. Svjesni su propisa o ograničenjima velikih okupljanja i ako bude od njih zatraženo zatvorit će vrata.

Prodaja ulaznica u utorak u u Paramount Drive-Inu koji ima dva platna bila je "najmanje dvostruka" u odnosu na uobičajeni dan, kaže Beau Bianchi čija je obitelj vlasnica kina od 1946.

Ukupno je u kinu bilo 136 automobila i prodano je 320 karata.

Susjedna kinodvorana koja ima ukupno 11 dvorana zatvorena je u nedjelju pa Bianchi očekuje porast interesa za filmove u svom drive-inu.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporučio je da se idućih osam tjedana ne održavaju događaji u kojima sudjeluje više od 50 ljudi.

Zbog svoje prirode drive-in kina su u sivoj zoni jer se veliki broj ljudi ne nalazi zbijen na jednom prostoru nego su u vlastitim vozilima. Vlasnici se pozivaju na dozvole rada drive-through restorana čiji je način pružanja usluge sličan.

Gledanja filma u drive-inu odvija se bez ljudskih kontakata zbog toga što su gledatelji u svojim vozilima.

U Paramount Drive-Inu jedini kontakt s osobljem bio je kupovina karte u kiosku i predaja karte drugom službeniku koji upućuje na održavanje razmaka među vozilima.

Na vrhuncu u SAD-u je bilo 1958. ukupno više od 4063 drive-in kina.

Najviše drive-in kina danas imaju Kalifornija (44); Pennsylvania (45) i New York (49).

Kopirati
Drag cursor here to close