Stiže novi format

Otkrijte divljinu: HIGHLANDER Blidinje poziva na avanturu života

Osim već poznatih HIGHLANDER Hercules i Orion ruta, ove godine uvode i novi format - HIGHLANDER Pegasus.
Lifestyle / Zabava | 20. 04. 2024. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HIGHLANDER Blidinje, Bosna i Hercegovina pozivaju vas na avanturu života kroz netaknutu prirodu Parka prirode Blidinje od 26. do 30. lipnja.

Zbog svojih jedinstvenih geomorfoloških osobina, bogatstva flore i faune, te prekrasne netaknute prirode, Čvrsnica i Vran čine savršeno utočište od svakodnevnog stresa.

Osim već poznatih HIGHLANDER Hercules i Orion ruta, ove godine uvode i novi format- HIGHLANDER Pegasus.

Pegasus avantura

Nazvan po legendarnom krilatom konju iz grčke mitologije, Pegasus je idealan izbor za one koji žele doživjeti avanturu života, ali imaju ograničeno vrijeme. a tumačenje naziva formata izvedeno je iz poznatih sazviježđa, koja su vidljiva na našem nebu tijekom planinarenja na HIGHLANDER Blidinje.

S trajanjem od 3 dana i 45 kilometara, ova ruta pruža nezaboravno iskustvo kroz divljinu Čvrsnice, idealna je prilika za testiranje svoje fizičke, mentalne i emocionalne granice te prilika za izaći iz zone komfora.

Ove godine jedan od noviteta je i to da smo okrenuli smijer rute u odnosu na prijašnje godine. Sudionici će prvo obići mistični Vran, a potom se uputiti na Čvrsnicu, te će ukupno prijeći čak 9 vrhova viših od 2000 m.
Start i cilj i dalje su na istom mjestu - Masna Luka, u Parku prirode Blidinje.
Sudionici dolaze iz svih krajeva svijeta - Velike Britanije, Nizozemske, Austrije, Njemačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Ovdje treba dobro pripaziti što ponijeti i kako reducirati težinu, jer u tih 5 dana, ako govorimo o najdužem format, želimo imati sve što nam treba, a opet da ne bude previše, a obvezna oprema koju organizator zahtjeva svedena je na minimum.

Olakšati svima put do titule

''Važno nam je'', navode organizatori, ''da svakom sudioniku olakšamo put do titule HIGHLANDER-a stoga je naša logistička potpora na najvišem nivou''.

Sudionici dobivaju sigurnosnu potporu, distribuira im se hrana i voda, a na raspolaganju su im i Gorska služba spašavanja u BiH i medicinski tim.

Organizator na svakoj kontrolnoj točki sudionike opskrbi svim potrebnim u vidu hrane, pića i mjesta za kampiranje. Popratne aktivnosti poput tjelovježbe, glazbe uživo i raznih ekoloških i edukativnih prezentacija dodaju posebnu festivalsku atmosferu, a istovremeno imaju i obrazovnu svrhu te je sve organizirano s ciljem da planinarenje bude što ugodnije za sudionike.

Prijavi se

HIGHLANDER kao brand zalaže se za očuvanje prirode i edukaciju svojih sudionika o pravilnom ponašanju prema prirodi.

''Stalno zagovaramo važnost održivog načina života za očuvanje planeta. Svi naši događaji su sa što manje plastike i što više recikliranog materijala, te je svaki sudionik obavezan nositi smeće sa sobom. Upravo zbog toga im mi u startnom paketu osiguravamo vrećicu za smeće koja je načinjena od prirodnih materijala, a na putu prema apsolutno održivom događaju (Zero Waste) možemo se ugledati na kolege iz HIGHLANDER Adventure Zagreb, koji su prije par dana održali događaj pod nazivom "100 kilometara zelene i održive Istre"

Kroz tri različita formata i rute različitih dužina, HIGHLANDER Blidinje pruža priliku za proširenje granica, spavanje pod zvijezdama na 2.000 metara nadmorske visine i doživljaj planinarenja na jedinstven način.

Priključite se avanturi i osjetite duh istinskog istraživača.

  • HIGHLANDER Hercules 26.06.-30.06.
  • HIGHLANDER Pegasus 28.06.-30.06.
  • HIGHLANDER Orion 29.06.-30.06.
Kopirati
Drag cursor here to close