Priroda

Tražite ideju za sljedeće ljeto? Predlažemo HIGHLANDER i Blidinje 

HIGHLANDER Blidinje i u 2022. godini predstaviti će se sa svoja dva formata, HIGHLANDER  100 kilometara, pet dana, i HIGHLANDEREXPERIENCE  30 kilometra, dva dana.
Gospodarstvo / Ekologija | 15. 12. 2021. u 13:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako smo u sred zime, ništa nas ne sprječava da maštamo o ljetu i planiramo gdje i kako aktivno provesti godišnji odmor.

Dozvolite si da HIGHLANDER Blidinje 2022. bude vaša ljetna avantura života.

Pet dana planinarenja, u prosjeku 20 kilometara dnevno, nije šetnja u parku i nikako nije planinarska škola, te se uvijek prema planini treba odnositi s poštovanjem, a u malo ekstremnijim uvjetima kao sto su bile ovogodišnje vrućine, čak i iznenađujuće tople večeri, nikako ne smijemo precijeniti sebe, a podcijeniti planinu, navode iz organizacije.

  / HIGHLANDER BLIDINJE 2021

''Najveći fokus HIGHLANDERa stavljen je na emocije i jedinstveno iskustvo – tijekom nekoliko dana izmjenjuju se prekrasni krajolici, zvijezde na nebu, logorska vatra, uživanje u prelijepom i netaknutom krajoliku, ali i svima nam potreban digitalni detox'', navodi Jurica Barać, direktor HIGHLANDERa te dodaje kako je svojevrstan luksuz postao isključiti mobitel na pet dana i potpuno se prepustiti prirodi i njezinim čarima, a upravo to je ono što HIGHLANDER nudi.

Foto: HIGHLANDER BiH Facebook / Highlander događaj na Blidinju

To vrlo dobro znaju ovogodišnji sudionici koji su, osim iz BiH, došli iz Hrvatske, Srbije, Francuske, Južne Afrike, a događaj se može pohvaliti i najmlađim sudionikom (8 godina) s titulom gorštaka. Neki od njih već su potvrdili svoj ponovni dolazak.

HIGHLANDER Blidinje i u 2022. godini predstaviti će se sa svoja dva formata, HIGHLANDER  100 kilometara, pet dana, i HIGHLANDEREXPERIENCE  30 kilometra, dva dana.

U 2022.HIGHLANDER ruta neće biti mijenjana, samo malo logistički poboljšana, dok  HIGHLANDEREXPERIENCE rutu planiramo do Hajdučkih vrata. Ta ruta nije toliko fizički zahtjeva kao npr. uspon do vrha Pločno, a i našim potencijalnim sudionicima je nešto atraktivnija, kao i spavanje u šatorima pod zvijezdama na jezeru Crvenjak na 1970 m/nv.

Foto: HIGHLANDER BiH Facebook / Highlander događaj na Blidinju

Također, novost je što će se sudionici oba formata naći isti dan u cilju, nedjelja 24.7., gdje će se, vjerujemo, uz odličan festivalski program dobro zabaviti, te puni dojmova i dobrih uspomena nastaviti dalje uživati u ljetu, navode iz organizacije.

Više informacija na službenim stranicama HIGHLANDER Blidinje.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close