Sigurica

Nema koncerata bez cjepiva?

Cijepljenje je besplatno i nije obvezno.
Lifestyle / Zabava | 28. 12. 2020. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švicarski organizatori koncerata su rekli da razmišljaju da za posjetitelje cijepljenje protiv covida-19 bude obvezno i tako omoguće održavanje festivala i koncerata.

"Cijepljenje bi moglo postati jedna od mjera koje bi omogućile dolazak na priredbe", rekao je LaStefan Breitenmoser, generalni direktor Strukovne udruge švicarskih organizatora koncerata, priredbi i festivala za list SonntagsBlick, javlja Hina.

Pročitajte još

Dodao da je potrebno skupiti više informacija o zaštiti cjepiva protiv virusa.
Kampanja cijepljenja protiv covid-19 je počela u srijedu u Švicarskoj dok u zemlji s 8,6 milijuna stanovnika ima više od 425.000 slučajeva zaraze i oko 6500 umrlih od početka pandemije.

Cijepljenje je besplatno i nije obvezno.

Švicarska nogometna liga je navela da još razmatra tu mjeru.

"To je vrlo osjetljivo pitanje i nameće etička pitanja", rekao je za SonntagsBlick Philippe Guggisberg, zadužen za komunikacije Švicarske nogometne lige.

Odvjetnica Ingrid Ryser je u ime ministarstva zdravstva i pravosuđa rekla o cijepljenju kao putovnici za spektakle "u načelu nije nezakonito drugačije postupati s cijepljenima i onima koji nisu cijepljeni".

Ryser je izjavila za taj list da je "prerano reći u kojem kontekstu bi bilo dozvoljeno drugačije tretirati cijepljene od necijepljenih osoba".

Kopirati
Drag cursor here to close