Čekanje boljih vremena

Odgođen karneval u Riju

Kontinuirano širenje koronavirusa onemogućilo sigurno održavanje tradicionalnih parada koje su kulturni oslonac i mnogima izvor sredstava za život.
Lifestyle / Zabava | 25. 09. 2020. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika tradicionalna karnevalska parada u Rio de Janeiru je odgođena, objavili su organizatori u četvrtak uvečer, obrazloživši odluku time da se globalni spektakl ne može održati u veljači sljedeće godine zbog kontinuirano loše epidemiološke situacije u Brazilu.

Jorge Castanheira, predsjednik Lige škola sambe Rija (LIESA), objavio je da je kontinuirano širenje koronavirusa onemogućilo sigurno održavanje tradicionalnih parada koje su kulturni oslonac i mnogima izvor sredstava za život. Dodao je da nije određen novi datum održavanja karnevala.

Gradska vlast u Riju još nije objavila odluku o karnevalskim uličnim zabavama koje se održavaju širom grada. Međutim, gradska agencija za promociju turizma u ranije objavljenom priopćenju istaknula je da bez vakcine protiv koronavirusa nije sigurno kada se mogu nastaviti održavati veliki javni događaji.

Prvi potvrđeni slučaj oboljenja COVID-19 u Brazilu zabilježen je 26. veljače, dan nakon završetka ovogodišnjeg karnevala u Riju. S obzirom na to da broj zaraženih koronavirusom raste, škole sambe koje sudjeluju u karnevalu obustavile su pripreme za događaj 2021. godine.

U Brazilu je do sada potvrđeno više od 4,6 milijuna oboljelih od COVID-19, dok je od posljedica preminulo gotovo 140.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close