Zoster

Mario Knezović najavio Najgori

Mario Knezović, Mostarac i frontmen grupe Zoster, u razgovoru za Dnevni avaz otkrio je kako spremaju novi singl, drugi s nadolazećeg albuma.
Lifestyle / Zabava | 13. 02. 2021. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mario Knezović, Mostarac i frontmen grupe Zoster, u razgovoru za Dnevni avaz otkrio je kako spremaju novi singl, drugi s nadolazećeg albuma.

''Pjesma se zove Najgori. Uskoro će biti objavljena, a spremamo i videospot. Svijet se totalno izmijenio nakon pandemije koronavirusa. Ali, evo, navijamo da se stvari vrate u normalu. Pa će se vratiti i koncerti i sve to. Mislim da će to biti ovog ljeta, da će popustiti mjere, da će se moći održavati koncerti, ne možda onakvi kakvi su nekad bili, ali bit će ipak nešto'', rekao je Mario.

Rad na filmu Quo Vadis, Aida?

On je dio glumačke ekipe filma Quo Vadis, Aida? (Kuda ideš, Aida) redateljice Jasmile Žbanić koji je ušao u uži izbor filmova koji su u utrci za prestižnu nagradu Oskar u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja.

''Biti u filmu koji je nominiran za Oskara je privilegija. Rođen sam pod sretnom zvijezdom i, stjecajem okolnosti, našao sam se u filmu. Biti dio takve ekipe je privilegija, čast i sreća za mene. Nažalost, tema filma je teška, ali, s druge strane, dobro je da je ispričana. I, evo, navijam i držim palčeve da osvojimo Oskara'', rekao je Knezović u razgovoru za Dnevni avaz.

On glumi snimatelja koji u stopu prati ratnog zločinca Ratka Mladića, kojeg je utjelovio srbijanski glumac Boris Isaković.

Priznaje da su mu osjećaji pomiješani i ne zna kako da točno opiše što osjeća.

''Kao što je rekla i Jasmila, volio bih da se bavila drugom temom, ali to je naša stvarnost i teško je o tome pričati. To je film, ali se referira na nešto užasno. Teško je dati odgovor koji bi bio i jedan vid poštovanja. S druge strane, to je ipak film, a film je također jedna radost stvaranja'', smatra poznati Mostarac.

Prisjetio se i snimanja u Mostaru. Kaže da je bilo jako vruće, pa čak i njemu, rođenom Hercegovcu.

''Bili smo na suncu, bilo je puno statista. Ja sam imao neke čizme, farmerice, kožni prsluk na sebi. Fizički je bilo naporno. To mi je ostalo u sjećanju kao možda fizički najzahtjevnije snimanje koje sam imao. Ali s druge strane, ne kukam. Mogu zamisliti koji su napor drugi podnijeli, od same Jasmile, koja je bila sve vrijeme na setu, pa do cijele ekipe. Sigurno nije bilo lako snimiti takav film, a pogotovo je velika stvar da je stigao tako daleko, do nominacije za prestižni Oskar. To nije mala stvar'', kaže Knezović.

Pomiješane emocije

Jasmila Žbanić ga je pozvala na kasting i pitala bi li prihvatio ulogu.

''Pročitao sam scenarij i baš sam se, kako bih rekao, raspao. Na papiru je već bilo teško i potresno, ali drago mi je da smo napravili dobar posao. Miješaju se emocije, ipak je to film, pomiješani su kreativnost i rad, a s druge strane su mučnina i tragedija kojima se bavi film. Nekako, ne mogu ništa reći, treba pogledati film. Što god da kažem, nekako mi je nedorečeno, ne mogu to opisati'', rekao je Knezović.

Ja od jutra nisam stao

Nedavno se Mario okušao i na kazališnim daskama. Glumio je u HNK Mostar u predstavi Ja od jutra nisam stao prema tekstu Une Vizek, a koju je režirao Dražen Krešić.

''Radi se o komediji koja pokušava odgovoriti na pitanje što bi bilo kada bi muškarci i žene zamijenili uloge. To mi je bilo novo iskustvo. Zadovoljan sam, super ekipa, odlični su glumci u Mostaru. Tako da je bilo dobro to raditi'', zaključio je on.

Kopirati
Drag cursor here to close