Umjesto generala - nogometaš

Lewandowski postao besmrtan u Poljskoj

Umjesto po generalu, ulica će se ubuduće zvati po Lewandowskom.
Lifestyle / Zabava | 15. 10. 2017. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Robert Lewandowski (29) je u svojoj bogatoj karijeri pet puta bio prvak Njemačke, tri puta pobjednik Kupa, dva puta najbolji strijelac Bundeslige i najnoviji uspjeh mu je nominacija za „Ballon d'Or“ 2017.

Na privatnome planu, nedavno je diplomirao na višoj školi, nakon deset godina studiranja.

Sad je u Poljskoj dobio i ulicu koja se zove po njemu!

Gradić Kuznia Raciborska (5.500 žitelja) odlučio je preimenovati ulicu koja se dosad zvala po generalu Karolu Swierczewskom u Ulicu Roberta Lewandowskog.

"Ja sam osobno postavio ploču s novim imenom ulice. Bio je to jedan pravi show", kazao je načelnik gradića Pawel Macha, prenosi njemački Bild.

Razlog preimenovanja ulice je zakon kojim je u Poljskoj predviđeno da se do konca ove godine preimenuju sve ulice čiji nazivi imaju veze s komunizmom ili osobama koje su u doba komunizma bile na istaknutim pozicijama.

Kad su stanovnici mjesta Kuźnia Raciborska doznali kako se ulica koja nosi ime po generalu Swierczewskom mora preimenovati, odmah su predlozili Lewandowskog. Prikpljen je dovoljan broj glasova, a nakon što je nogometašev zastupnik Cezary Kucharski u ime Lewandowskog dao suglasnost, sve je vrlo brzo obavljeno.

Vjerojatno mu šanse za dobivanje nagrade „Ballon d'Or“ nisu osobito velike, ali zato može s ponosom kazati kako je malo nogometaša po kojima se zovu ulice. Posebno, ako se to dogodi još za vrijeme aktivne igračke karijere.

 

Kopirati
Drag cursor here to close