Kraljica sevdaha

Hanka Paldum kreće na američku turneju

Hanka Paldum posljednjih se dana priprema se za novu turneju po Americi. Turneja kreće iz Jacksonvillea 1. ožujka. Posljednji koncert imat će u New Yorku 30. ožujka.
Lifestyle / Zabava | 29. 01. 2019. u 12:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hanka Paldum posljednjih dana sa svojim glazbenicima, ali i mlađim kolegama priprema se za novu turneju po Americi.

Naša kraljica sevdaha u obećanu zemlju putuje sa Harisom Kulovićem, Samirom Hodžićem, Ružicom Efendić, Adisom Cigurom i Senadom Redžovićem. Hanka Paldum će održati ukupno deset koncerata, a turneja kreće iz Jacksonvillea 1. ožujka. Posljednji koncert imat će u New Yorku 30. ožujka.

''Čekamo vize i onda lagano pakujemo kofere. Prestala sam da brojim turneje po Americi. Nije lako krenuti na ovako dalek put, ali kada imaš dobre organizatore onda je sve lakše. Uvijek sam na svoje turneje vodila mlade ali kvalitetne umjetnike, kako bi im pomogla. Sada im je to mnogo bitno. Znam koliko je meni to značilo na početku karijere. Tako će biti kada je u pitanju američka turneja. Uvijek sam posebnu pažnju posvećivala sevdalinci i njegovanju naše tradicionalne pjesme, a svi je trebamo čuvati od zaborava'', kaže Hanka Paldum.

Jedan od Hankinih najvećih koncerata u okviru ove turneje trebao bi biti u Chicagu, u organizaciji udruženja ''Friends of Prijedor'', koje okuplja oko 1.500 Prijedorčana koji žive u Americi. Za ovaj koncert vlada veliki interes, tako da će se sigurno za 9. ožujak, kada je na rasporedu, tražiti ulaznica više.

''Ovaj koncert je poseban pošto će biti humanitarnog karaktera. Naime, udruženje ''Friends of Prijedor'' sav prihod od koncerta donirat će za nekoliko nevladinih organizacija u Prijedoru. Udruženje pruža veliku podršku svom rodnom gradu na različite načine. Ovo će biti prava proslava Dana žena, a zajedno sa mnom nastupit će Haris Kulović kao i KUD Bosna'', otkriva pjevačica.

Već duže vrijeme Hanka najavljuje nove pjesme, a vjerna publika mogla bi doći na svoje već početkom svibnja.

''Stalno nešto obećavam, ali nikako da nađem dovoljno vremena za studio. Imam nekoliko lijepih pjesama i čim se vratimo iz Amerike ulazim u studio. Nije posao samo snimiti pjesmu, moram uraditi spot i sve lijepo promovirati'', rekla je na kraju Hanka Paldum.

Kopirati
Drag cursor here to close